Hickory kycklingvingar - stark kyckling som passar till mycket
35 min | Enkelt
Ingredienser
1000 kg
Kronfågel kycklingvingar
1.5 msk
Hickory liquid smoke (Try me)
1 dl
rapsolja
1 tsk
salt
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
chili grillkrydda
lite
nymald svartpeppar
3 dl
vatten
1 knippa
hackad timjan
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingvingar som dessa hittar du ingen annanstans. Kycklingdelar och amerikanska smaker är som salt och peppar - det är så det ska vara.
Så här gör du
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingvingarna i en stor kraftig plastpåse och häll över marinaden. Låt ligga i kyl och marinera i ett par timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingvingarna med marinaden i en passande plåt.
Ugnsgrilla i cirka 25 minuter. Servera med potatismos, rostad potatis eller rotfrukter.
Eller varför inte som tilltugg till ett glas öl?
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett