
kycklinglårfilégryta med tomat, vitt vin och saffransris
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lättlagad kycklinggryta av Stefan Superti.
Så här gör du
Kycklinggryta
Fräs lök och vitlök med olivolja i en tjockbottnad gryta. Lägg sedan i kycklinglårfiléerna och fräs tillsammans med timjan och tomatpuré i några minuter på varje sida. Häll i tomaterna och slå på vinet. Låt vinet reducera ner något innan vatten och buljongtärning tillsätts. Koka upp och låt sjuda i 10–15 minuter. Salta och peppra och avsluta med att vända ner bladspenat.
Saffransris
Koka upp ca 2 liter vatten tillsammans med saffran. Koka riset i 9–10 minuter, häll sedan av vattnet och låt ånga av.
Servera grytan tillsammans med riset och gärna ett gott bröd, exempelvis foccacia.

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel