kycklinglårfilégryta med tomat, vitt vin och saffransris
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lättlagad kycklinggryta av Stefan Superti.
Så här gör du
Kycklinggryta
Fräs lök och vitlök med olivolja i en tjockbottnad gryta. Lägg sedan i kycklinglårfiléerna och fräs tillsammans med timjan och tomatpuré i några minuter på varje sida. Häll i tomaterna och slå på vinet. Låt vinet reducera ner något innan vatten och buljongtärning tillsätts. Koka upp och låt sjuda i 10–15 minuter. Salta och peppra och avsluta med att vända ner bladspenat.
Saffransris
Koka upp ca 2 liter vatten tillsammans med saffran. Koka riset i 9–10 minuter, häll sedan av vattnet och låt ånga av.
Servera grytan tillsammans med riset och gärna ett gott bröd, exempelvis foccacia.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel