
Kycklingleverparfait med vindruvor och frisésallat
Ingredienser
Kycklingleverparfait
Druvcrème
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxiga kanapéer på kycklinglever. Recept av Olle Broström
Så här gör du
Kycklingleverparfait
Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2-3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra. Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.
Druvcrème
Koka de ansade druvorna till en kräm. Mixa och sila krämen. Smaka av med socker, lite salt och red eventuellt av med lite potatismjöl.
Montering
Stansa ut toastbröd eller brioche och smörstek dessa. Servera med kycklingleverparfaiten, lite plockad frisésallat, olivolja och lite nymald svartpeppar.
Tips!
Frys gärna kycklingleverparfait i siliconformar. Ett enkelt sätt att få små portionsbitar.

Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel