Ekologiskt kycklingbröst med pumpapuré och karljohansvamp
Ingredienser
Kycklingbröst
pumpapuré
Rostad kycklingsky
Svamp
Kycklingcrust
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Servera smakrik kyckling från Bosarps Gårdar. Kycklingsky och pumpapuré går att förbereda dagen innan.
Så här gör du
Rostad kycklingsky
Börja med den rostade kycklingskyn. Lägg kycklingklubborna (utan skinn, spar skinnet till kycklingcrust) på en plåt och rosta dem i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Lägg sedan klubborna i en kastrull. Häll vatten på plåten och få med så mycket som möjligt av stekjuicen i kastrullen. Fyll på kastrullen med vatten och tillsätt lök, timjan och vitlök. Låt sjuda i ca 60 minuter. Sila därefter ner skyn i en annan kastrull och reducera tills det återstår ca 2 dl. Smaka upp med lite sherryvinäger, salt och peppar. Red eventuellt av såsen med lite maizena.
Pumpapuré
Fräs lök, vitlök och tärnad pumpa med olivolja i en bred kastrull. Salta och peppra och slå på vatten så det täcker. Koka pumpan mjuk i 15–20 minuter. Häll av spadet och spara det. Mixa pumpan till en fin puré och späd eventuellt med kokspadet för att få önskad konsistens.
Kycklingbröst
Salta och peppra kycklingbrösten. Stek kycklingbrösten ordentligt på skinnsidan så skinnet får en fin färg. Vänd därefter och stek några minuter på andra sidan. Baka av i ugn på 100 grader tills innertemperaturen når 70 grader. Låt vila i ca 5 minuter och toppa kycklingbrösten med kycklingcrust. Dela sedan kycklingbrösten på mitten.
Svamp
Stek svampen i smör i några minuter. Salta och peppra.
Kycklingcrust
Ta skinnet från kycklingklubborna och salta och peppra. Rosta i ugnen på en plåt med smörpapper på 150 grader i minst 45 minuter tills de är knapriga. Häll av fettet. Hacka skinnet och blanda med rostad lök och koreanskt chilipulver (kan ev uteslutas).
Tips!
Det går naturligtvis att använda kycklingfond på flaska alternativt att köpa en färdig rödvinssås men det är alltid en god idé att göra en egen kycklingsky!
Innehåll: 100 % kycklingbröstfilé med skinn.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige på våra ekologiska gårdar.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka