Stekt kycklingbröst från Bosarp med säsongens bönor, crust och rostad sky
Ingredienser
Kycklingbröst
Rostad kycklingsky
Bönor
Kycklingcrust
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Elegant rustik kycklingrätt tillsammans med säsongens bönor. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Rostad kycklingsky
Börja med den rostade kycklingskyn. Lägg kycklingskrovet på en plåt och rosta sen på 200 grader i ugnen i ca 30 minuter. Lägg sen skrovet i en kastrull. Häll vatten på plåten och få med så mycket som möjligt av stekjuicen i kastrullen. Fyll på kastrullen med vatten och tillsätt lök, timjan och vitlök. Låt sjuda i ca 60 minuter. Sila därefter ner skyn i en annan kastrull och reducera tills det återstår ca 2 dl. Smaka upp med lite sherryvinäger, salt och peppar. Red eventuellt av såsen med lite maizena. Vid servering lägg en klick lättvispad grädde i såsen.
Kycklingbröst
Salta och peppra kycklingbrösten. Stek kycklingbrösten ordentligt på skinnsidan så skinnet får en fin färg. Vänd därefter och stek några minuter på andra sidan. Baka av i ugn på 100 grader tills innertemperaturen når 70 grader. Låt vila i ca 5 minuter och toppa kycklingbrösten med kycklingcrust. Dela sedan kycklingbrösten på mitten.
Bönor
Ansa bönorna och koka i saltat vatten i ca 2-3 minuter och häll därefter av vattnet. Finhacka löken och blanda tillsammans med bönorna. Tillsätt en god olivolja, salta och peppra
Servering
Lägg upp bönor på en tallrik och lägg sedan det halverade kycklingbröstet bredvid. Häll på grillad kycklingsky och toppa såsen med lite lättvispad grädde.
Kycklingcrust
Lägg kycklingskinnet på bakplåtspapper på en plåt. Salta. Baka på 140 grader i ugnen i ca 1-2 timmar i ugnen. När skinnet är helt krispigt som chips är det klart. Spara gärna kycklingfettet som blir över till stekning. Hacka skinnet ordentligt och blanda tillsammans med koreanska chiliflakes.