Kycklingpastej-krämig-och-snabblagad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpastej - snabblagad och krämig

20 min | Enkelt

Denna krämiga kycklingpastej är snabblagad och lätt att förbereda för helgens mackor. Kycklinglever är en av de mest näringsrika råvarorna du kan äta - och gott är det också.

Ingredienser

Snabb kycklingpastej

400 g
Kronfågel Kycklinglever
2
schalottenlökar, finhackade
1
vitlöksklyfta, pressad
1 msk
timjan, hackad
0.5 dl
vispgrädde
50 g
mjukt smör
efter smak
salt och peppar
smör till stekning

Garnering

0.5
rödlök, tunt skivad
1 stor nypa
valfri kryddgrönt, hackad
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna krämiga kycklingpastej är snabblagad och lätt att förbereda för helgens mackor. Kycklinglever är en av de mest näringsrika råvarorna du kan äta - och gott är det också.

Så här gör du

Finhacka schalottenlöken. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Salta och peppra kycklinglevern.

Stek löken tillsammans med kycklinglevern. Låt svalna.

Pressa vitlök och hacka timjan. Lägg tillsammans med kycklinglevern och löken i lämplig bytta eller matberedare. Tillsätt vispgrädde. Mixa det samman en stund.

Tillsätt mjukt smör mot slutet av mixningen.

 

 

Lägg pastejen i en skål och låt stå kallt. Garnera med kryddgrönt och tunt skivad rödlök vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!