Örtstekt kyckling från Bosarp med bönsallad och ärtcrème
Ingredienser
Ärtcréme
Bondbönsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
I detta kycklingrecept träffar smakrikt och krispigt krämigt, med vackra färger och former vid sidan om. Bönsallad och ärtcréme med Bosarpskycklingen ger en nyttig och vacker måltid.
Så här gör du
Salta och peppra kycklingen och stek i smör och olja på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 8-10 min. Låt skinnet bli gyllene med bra krisp. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan och lägg med örtkvistarna.
Lägg sedan på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i 100° ugn till 70° i kärntemperatur.
Ärtcrème: Fräs schalottenlök och vitlök i en kastrull, låt svalna. Mixa sedan slät med gröna ärtor och creme fraiche. Passera och smaka av med salt och citronjuice.
Bondbönsallad: Skär av kornen majskolven och rosta dem mjuka i en torr stekpanna. Låt svalna. Blanda kokta skalade bondbönor, finhackad rödlök och vänd runt i kallpressad rapsolja och skal och saft av en citron.
Smaka av med salt och peppar. Toppa med grovhackade, rostade hasselnötter och skuren gräslök.
Skiva upp kycklingbrösten och servera med bondbönsallad och ärtcreme. Helstekta små potatisar eller potatisklyftor passar också bra till.
Bosarps kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.