Minutfile_kycklingschnitzel_grund
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Schnitzel på kyckling med spenat, örtsmör och citron

45 min | Enkelt

Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

Kycklingschnitzel

2 dl
vetemjöl
4 st
ägg
4 dl
pankoströbröd
1 msk
salt
smör och olja till stekning

örtsmör

100 g
smör, rumstempererat
1 msk
persilja, finskuren
1 tsk
gräslök, finskuren
1 st
citron, skalet
1 tsk
Worschestershiresås
1 tsk
salt

spenat

200 g
spenat färsk
olivolja
salt och peppar

Tillbehör

1 st
citron i klyftor
2 msk
kapris
ugnsrostad potatis
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

Ingredienser

Kycklingschnitzel

2 dl
vetemjöl
4 st
ägg
4 dl
pankoströbröd
1 msk
salt
smör och olja till stekning

örtsmör

100 g
smör, rumstempererat
1 msk
persilja, finskuren
1 tsk
gräslök, finskuren
1 st
citron, skalet
1 tsk
Worschestershiresås
1 tsk
salt

spenat

200 g
spenat färsk
olivolja
salt och peppar

Tillbehör

1 st
citron i klyftor
2 msk
kapris
ugnsrostad potatis
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!

Så här gör du

Kycklingschnitzel
Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje.

Dubbelpanera och stek kycklingschitzel

Dubbelpanera Minutfiléerna, d v s vänd varje kycklingfilé först i vetemjöl, sen ägg och slutligen i panko.

Stek i stekpanna med smör och olja på medelvärme. Ca 3-4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Örtsmör
Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt örter, citronskal och avsluta med worchestershiresås och salt. När smöret är klart forma små ägg med en sked doppad i vatten och lägg på varje kycklingschnitzel.

Tillagning spenat

Stek spenat hastigt i varm panna med olivolja i ca 1 minut. Salta och peppra.

Schnitzel servering

Vid servering, toppa varje schnitzel med smör och skär  fyra st citronklyftor. Strö över kapris och lägg upp spenat. Servera med ugnsrostad potatis och en grönsallad.

Hej, visste du att?

Kronfågels Minutfilé är producerad av 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

FLER RECEPT

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(4 röster)

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

(6 röster)

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

(7 röster)

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

(2 röster)

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

(5 röster)

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

(4 röster)

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

(3 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(3 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)