Afrika_sotpotatissoppa_kycklingfile_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sötpotatissoppa med kycklingkrutonger och quesadilla

45 min | Enkelt

Härligt len sötpotatissoppa med citronmarinerade kycklingkrutonger med inspiration från Afrika. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Sötpotatissoppa

500 g
sötpotatis, skalad
1 st
gul lök, hackad
5 klyftor
vitlök, hackad
1 tsk
cayennepeppar
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
gurkmeja
1 st
kycklingbuljongtärning
6 dl
vatten
2 burkar
kokosmjölk
0.5 st
citron, saft och skal

Kycklingkrutonger

2 dl
pankoströbröd
1 st
citron, saft och skal
2 msk
mynta, finhackad
0.5 dl
olivolja

Quesadilla

4 st
tortillabröd
2 msk
garam masala
2 dl
gröna ärtor
200 g
kokt potatis
1 st
citron, saft och skal

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Härligt len sötpotatissoppa med citronmarinerade kycklingkrutonger med inspiration från Afrika. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Sötpotatissoppa

Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja i en stor gryta utan att de tar färg. Tillsätt sötpotatisen och kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.

Tillsätt buljongtärningen, vatten och kokosmjölk. Låt koka upp och koka på svag värme ca 15 minuter tills potatisen har mjuknat. Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten. Tillsätt rivet citronskal och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Toppa med krutongerna.

Kycklingkrutonger

Sätt ugnen på 200 grader. Koka kycklingfiléerna i vatten tills de är klara (10–15 minuter). Låt rinna av och svalna. Finfördela kycklingen genom att dra isär den i strimlor. Blanda sedan kycklingen med panko, rivet citronskal, citronjuice och finhackad mynta. Forma till små bollar och rosta i ugnen tills de är krispiga och gyllenbruna.

Quasedilla

Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs garam masala och ärtorna, tillsätt potatisen, rivet citronskal och citronjuice. Mosa potatisen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut smeten i ett jämnt lager på hälften av bröden, lämna ca 1 cm kant runt om.

Lägg på de resterande tortillabröden och tryck till lite lätt. Stek dem försiktigt i en torr stekpanna 3–4 min på varje sida, tills de har fått fin färg. Dela varje bröd i 4–6 bitar.

Servera soppan med quasedilla och toppa med krutonger precis innan servering.