Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron
Ingredienser
Ugnsbakad kycklingfilé
Potatissallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfilé i panna fullproppad med smaker. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Kycklingen
Gnid in kycklingfiléerna (4 st) med vitlök, salt och peppar. Bryn i stekpanna med lite olja och smör tillsammans med timjan. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
Svamp, lök mm och lägg i ugnsform
Stek svamp och schalottenlök i smör tills gyllene. Fördela i ugnsformen över kycklingen tillsammans med salvia. Slå på vinet och ställ in allt i ugnen på 200 grader och baka i ca 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och slå på grädden och ställ tillbaka i ugnen. Kör ytterligare ca 15 minuter i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gyllene. Slå över rostade hasselnötter.
Krämig potatissallad
Koka potatisen, låt svalna något. Dela och lägg på ett stort fat. Hacka gräslök och rädisor och strö över. Blanda samman olivolja, vitlök, vitvinsvinäger och citronskal till dressingen och häll över potatisen. Tillsätt kapris och skuren persilja.
Servera kycklingen varm med potatissalladen.
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy