Kycklingfilé, mörad

1000 g Art nr: 2544.

Fryst kycklingfilé är perfekt att ha hemma och ta upp filéer efter behov. Goda tillbehör är t ex potatis, pasta eller tomatsallad. Fyll kycklingfiléerna och linda dom i parmaskinka eller gör en enkel gratäng.

Ta mig till ett trevligt
recept med kycklingfilé!

Ta mig dit

Svensk Fagel

TILLAGNING

Stekpanna Stekpanna
Avser tinade delar. Salta och krydda efter egen smak. Stekpanna & ugn: Bryn kycklingfilén. Tillaga klart i varmluftsugn 175°C i ca 10 min. Stekpanna: Medelvärme i ca 12 min.
Ugn Ugn
Avser tinade delar. Salta och krydda efter egen smak. Varmluftsugn: 175°C i ca 20 min. Hushållsugn: 200°C i ca 20 min
Grilla Grilla
Avser tinad kyckling. Salta och krydda efter egen smak. Grill: På helt grå glödbädd i ca 15 min.
För bästa resultat För bästa resultat
Kycklingen är saftig och klar när innertemperaturen är +70°C.

Innehåll

Näringsvärde Per 100 g
Energi
400 kJ / 90 kcal
Fett
1,5 g
varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrat
<0,5 g
varav sockerarter <0,5 g
Fiber
0 g
Protein
19 g
Salt
0,6 g

Kycklingbröstfilé 87%, vatten, salt.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Fryst produkt. I -18°C eller kallare. Produkten bör ej frysas om efter upptining.

När du lagar kyckling krävs det att du håller en god hygien. Var noga med att tvätta händerna före och efter tillagning samt håll köksredskap rena. Tänk på att hålla rå kyckling separerat från andra råvaror. Kyckling ska alltid vara väl genomstekt, kokt eller grillad vilket den är då köttsaften är klar utan rosa inslag. Ät aldrig rå kyckling.