Till Idrott

För alla barns möjlighet Till Idrott

Vi är stolta att kunna presentera vårt projekt Rätt till rörelse. Med det vill vi stötta initiativ som aktivt jobbar för att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra.

Driver du projekt som ger fler barn chansen att leva ett aktivt och hälsosamt liv? Det kan handla om integration, hjälpa barn med funktionsvariation att börja idrotta, eller om ett ledarskap som får unga att känna sig motiverade att fortsätta med sin idrott. Sök till Rätt till rörelse!

ditt köp gör skillnad

Vi har valt ut ett antal av våra mest omtyckta produkter till förmån för Rätt till rörelse. Försäljningen från dessa produkter bidrar till socialt hållbara projekt inom barn- och ungdomsidrotten.

Håll utkik efter den här symbolen i din butik! Den finns på vår kycklingfärs och på hela vårt ätklara sortiment.

PROJEKT VI STÖTTAR

Gothia Cup är först ut som vårt första samarbete! Grundaren Dennis Andersson och Gothia Cup har sedan 1975 sammanfört barn och ungdomar från hela världen på fotbollsplanen.

Man har även startat Gothia Special Olympics Trophy för personer med intellektuella funktionsvariationer och hjälper också till med finansiering för barn som inte har råd att åka till Gothia Cup som hålls i Göteborg varje år.

Vi stöttar IK Sävehofs Handboll för alla! Ett lag bestående av 35 spelare med intellektuella funktionsvariationer som bildades tack vare ett drivet och engagerat gäng.

Handbollen utvecklar dessa ungdomar på flera sätt; de får röra sig, förbättra sin motorik och hälsa, och framförallt har de vunnit en varm gemenskap. Med pengarna hoppas de kunna åka på cuper – precis som alla andra.

Katrineholm IBF

Katrineholm Innebandyförening startade ett fantastiskt initiativ som gör skillnad för barn och unga. Med Fredagsinnebandy välkomnar föreningen nyfikna och nybörjare att testa på innebandy tillsammans med redan aktiva. Förhoppningen är att Fredagsinnebandy inte bara ger unga möjligheten att prova en ny sport, det kan också vara att fler får en meningsfull och hälsosam fritid.

IFK Trollhättan har länge varit känt för att vara en nytänkande förening med stort samhällsengagemang. Och nu har föreningen tagit ytterligare ett steg bortom ramarna för att vara en bollklubb; man har öppnat dörrarna för att ge unga tjejer möjligheter att dansa och röra sig. Sida vid sida tränar nu både boll- och dansentusiaster under klubbens tak.

Nacka HI startade redan 1963 och har gjort en enorm skillnad för unga då de idag erbjuder sju olika parasporter. Föreningen har medlemmar som reser från hela Stockholm för att kunna ägna sig åt de idrotter som de älskar. De senaste tillskotten är stående innebandy, elhockey och e-sport.

Markiz

markiz bästa rätter till unga idrottare

Att varje dag laga en middag som alla runt bordet tycker om och är tillräckligt näringsrik för små idrottare – det är en nöt som föräldrar försöker knäcka varje dag. Tillsammans med vår ambassadör Markiz Tainton och en dietist har vi på Kronfågel undersökt och utvecklat populära rätter som de flesta barn gillar och alla kan laga!