rätt till rörelse

Alla barn ska ha rätt till rörelse

Rätt till rörelse startade 2019 med ambitionen att bli en god kraft i samhället. Inom ramen för Rätt till rörelse samarbetar vi med idrottsföreningar och projekt som aktivt jobbar för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra på sig och skapa ett hälsosamt liv. Vår ambition är att under 2022 dela ut 1 miljon kronor till de föreningar och projekt vi samarbetar med.

Vad är ett Rätt till rörelse-projekt?
Det kan handla om projekt som främjar integration, som ger barn med funktionsvariation möjlighet att idrotta eller om ett ledarskap som får unga att känna sig motiverade att fortsätta med sin idrott. Driver du ett sådant projekt eller något annat som främjar rörelse för barn? Skicka in intresseanmälan om att samarbeta med Rätt till rörelse.

Road to gothia

Tack vare Rätt till Rörelse fick Segeltorps IFs flickor 09 i år chansen att delta i Gothia Cup. Vi hejar givetvis lite extra från sidlinjen på Segeltorps IFs och deras väg mot fotbollsdrömmarna på Gothia Cup. I serien ROAD TO GOTHIA lär du känna laget och de unga talangerna, deras drömmar och mål. Häng med på resan!

episode 1 – an adventure begins

episode 2 – cooking as a team

episode 3 – game on!

rätt till rörelse stöttar

Lär känna de föreningar och initiativ som var de senaste i raden att få medel från Rätt till rörelse.

ditt köp gör skillnad

Vi har valt ut ett antal av våra mest omtyckta produkter till förmån för Rätt till rörelse. En del av försäljningen från dessa produkter bidrar till socialt hållbara projekt inom barn- och ungdomsidrotten.

Håll utkik efter den här symbolen i din butik! Den finns bl a på vår kycklingfärs och på hela vårt ätklara sortiment.

artiklar om rätt till rörelse

Markiz

markiz bästa rätter till aktiva unga

Att varje dag laga en middag som alla runt bordet tycker om och är tillräckligt näringsrik för små idrottare – det är en nöt som föräldrar försöker knäcka. Tillsammans med vår ambassadör Markiz Tainton har vi på Kronfågel utvecklat populära rätter som de flesta barn gillar och alla kan laga!