Till Idrott

För alla barns möjlighet Till Idrott

Nu startar vi Rätt till rörelse!

Vi är så stolta att kunna presentera vår nystartade idrottsfond Rätt till rörelse. Med den vill vi stötta initiativ som aktivt jobbar för att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra.

Driver du projekt som ger fler barn chansen att leva ett aktivt och hälsosamt liv? Det kan handla om integration, hjälpa barn med funktionsvariation att börja idrotta, eller om ett ledarskap som får unga att känna sig motiverade att fortsätta med sin idrott. Sök till Rätt till rörelse!

Gothia Cup är först ut som vårt första samarbete! Grundaren Dennis Andersson och Gothia Cup har sedan 1975 sammanfört barn och ungdomar från hela världen på fotbollsplanen.

Man har även startat Gothia Special Olympics Trophy för personer med intellektuella funktionsvariationer och hjälper också till med finansiering för barn som inte har råd att åka till Gothia Cup som hålls i Göteborg varje år.

Vi stöttar IK Sävehofs Handboll för alla! Ett lag bestående av 35 spelare med intellektuella funktionsvariationer som bildades tack vare ett drivet och engagerat gäng. De gick snabbt från tanke till handling och snart fanns det ledare med på tåget.

Handbollen utvecklar dessa ungdomar på flera sätt; de får röra sig, förbättra sin motorik och hälsa, och framförallt har de vunnit en varm gemenskap. Med pengarna hoppas de kunna åka på cuper – precis som alla andra.

Markiz

markiz bästa rätter till unga idrottare

Att varje dag laga en middag som alla runt bordet tycker om och är tillräckligt näringsrik för små idrottare – det är en nöt som föräldrar försöker knäcka varje dag. Tillsammans med vår ambassadör Markiz Tainton och en dietist har vi på Kronfågel undersökt och utvecklat populära rätter som de flesta barn gillar och alla kan laga!