
Fried rice med strimlad kycklinglårfilé Satay
30 min | Enkelt
Ingredienser
400 g
3 msk
rapsolja
4 dl
jasminris
2 st
pak choi, skuren i bitar
1 st
morot. strimlad eller riven
1 st
spetspaprika, skivad
4 st
salladslök. tunt skivad
2 msk
ostronsås
0.5 dl
sweet chili
2 msk
vatten
1 kruka
thaibasilika
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En enkel snabb och god asiatisk rätt med strimlad kycklinglårfilé satay. Använd gärna gårdagens ris för ett snabbare och faktiskt bättre resultat.
Så här gör du
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Använd gärna riskokare för bästa resultat.
Skala moroten och skär de andra grönsakerna.
Blanda ihop ostronsås, sweet chili och vatten till en woksås.
Hetta upp olja och stek strimlad kycklinglårfilé satay i en wokpanna eller stor stekpanna på medelhög värme i ca 6 minuter. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70° C. Tillsätt sen grönsakerna och woka i någon minut. Häll i riset i pannan och rör om så att riset fördelas ordentligt och tillsätt sedan woksåsen. Avsluta med att strö över strimlad thaibasilika.
Servera gärna med några limeklyftor.
Hej, visste du att?
All kyckling under Kronfågels varumärke är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Ytterligare ett recept med kycklinglårfilé Satay hittar du här.