Fried rice med strimlad kycklinglårfilé Satay
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En enkel snabb och god asiatisk rätt med strimlad kycklinglårfilé satay. Använd gärna gårdagens ris för ett snabbare och faktiskt bättre resultat.
Så här gör du
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Använd gärna riskokare för bästa resultat.
Skala moroten och skär de andra grönsakerna.
Blanda ihop ostronsås, sweet chili och vatten till en woksås.
Hetta upp olja och stek strimlad kycklinglårfilé satay i en wokpanna eller stor stekpanna på medelhög värme i ca 6 minuter. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70° C. Tillsätt sen grönsakerna och woka i någon minut. Häll i riset i pannan och rör om så att riset fördelas ordentligt och tillsätt sedan woksåsen. Avsluta med att strö över strimlad thaibasilika.
Servera gärna med några limeklyftor.
All kyckling under Kronfågels varumärke är född, uppväxt och slaktad i Sverige.
Ytterligare ett recept med kycklinglårfilé Satay hittar du här.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett