Strimlad_larrfile_Satay_i _salladsblad_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterad sataykyckling med sesamdressing i salladswraps

30 min | Medelsvårt

Krispig friterad sataykyckling i salladsblad med sesamdressen. Varför inte testa till drinktilltugg eller som spännande förrätt.

Ingredienser

Friterad sataykyckling

1.5 dl
vetemjöl
1.5 dl
maizena
1.5 tsk
bakpulver
1 dl
öl
2 dl
iskallt vatten

picklade grönsaker

1 st
morot, strimlad
50 g
rödkål, strimlat
1 st
rödlök, tunt skivad
1 st
chili, tunt skivad
1 dl
risvinäger
3 msk
socker
0.5 tsk
salt

Sesamdressing

1.5 dl
majonnäs
0.5 msk
sesamolja
1 tsk
risvinäger
salt

Salladswraps

1 huvud
isbergssallad, plockade blad
1 huvud
gemsallad
2 msk
mynta, strimlad

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Krispig friterad sataykyckling i salladsblad med sesamdressen. Varför inte testa till drinktilltugg eller som spännande förrätt.

Så här gör du

Picklade grönsaker

Strimla grönsakerna, skiva lök och chili. Koka upp risvinäger med socker och salt. Slå över grönsakerna och låt stå i ca 30 min.

Sesamdressing

Vispa ihop majonnäs med sesamolja och lite risvinäger. Smaka av med salt.

Friterad kyckling satay

Blanda ihop allt till frityrsmeten i en bunke. Lägg i kycklingen i frityrsmeten. Vänd därefter kycklingen i vetemjöl. Hetta upp en fritös eller kastrull till 170 grader. Skaka av överflödigt mjöl som finns på kycklingen och fritera i omgångar i cirka tre till fyra minuter. Ta upp och lägg på en tallrik med hushållspapper.

 

Plocka fina ”wrapsliknande” blad av sallad och fyll med friterad kyckling satay, goda picklade grönsaker, sesamdressing och strimlad mynta.

Tips!

Om du vill lägga till eller ta bort antal portioner i vårt recept finns en funktion i vänsterkolumnen ovanför ingredienser för att ändra.

Fler recept med jordnötssås och kyckling hittar du här.