
Friterad sataykyckling med sesamdressing i salladswraps
Ingredienser
Friterad sataykyckling
picklade grönsaker
Sesamdressing
Salladswraps
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Krispig friterad sataykyckling i salladsblad med sesamdressen. Varför inte testa till drinktilltugg eller som spännande förrätt.
Så här gör du
Picklade grönsaker
Strimla grönsakerna, skiva lök och chili. Koka upp risvinäger med socker och salt. Slå över grönsakerna och låt stå i ca 30 min.
Sesamdressing
Vispa ihop majonnäs med sesamolja och lite risvinäger. Smaka av med salt.
Friterad kyckling satay
Blanda ihop allt till frityrsmeten i en bunke. Lägg kycklingen i frityrsmeten. Vänd därefter kycklingen i vetemjöl. Hetta upp en fritös eller kastrull till 170 grader. Skaka av överflödigt mjöl som finns på kycklingen och fritera i omgångar i cirka tre till fyra minuter. Ta upp och lägg på en tallrik med hushållspapper.
Plocka fina ”wrapsliknande” blad av sallad och fyll med friterad kycklinglårfilé satay, goda picklade grönsaker, sesamdressing och strimlad mynta.
Om du vill lägga till eller ta bort antal portioner i vårt recept finns en funktion i vänsterkolumnen ovanför ingredienser för att ändra. Ytterligare ett recept med jordnötssås och kyckling hittar du här.