Grillade kycklingleverspett i pitabröd med vitlöksmajonnäs och feferoni
Ingredienser
Kycklingleverspett
Vitlöksmajonnäs
Picklad rödlök
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta hand om allt på kycklingen. Våga testa kycklinglever från Bosarp här med en orientalisk/asiatisk touch. Recept av Olle Broström
Så här gör du
Kycklingleverspett
Trä på lever på spetten och krydda med salt, korianderfrön och svartpeppar. Koka ihop honung, vinäger och soja till en glaze. Grilla kycklingleverspetten och pensla med glaze, toppa spetten med krasse.
Vitlöksmajonnäs
Vispa äggula, senap, citronjuice och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning till den går ihop till en majonnäs, smaka av med riven vitlök.
Picklad rödlök
Koka upp socker, ättika och vatten tills att det löst upp sig. Skala och skiva rödlök tunt på mandolin och slå över pickelslagen, ställ in i kyl.
Plocka ner isbergssalladen och lägg i kallt vatten så att den blir krispig. Fyll pitabröden med kycklingleverspetten och lägg i tillbehören, toppa med koriander.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett