Honungsmarinerade kycklingben med enkel bönsallad
Ingredienser
Enkel bönsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Honung, kyckling och en enkel bönsallad = en klimatsmart och smakrik måltid. Honungsmarinaden ger den där underbara sötman som passar så väl med kyckling.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°. Salta och peppra benen. Lägg dem i en plåt och ugnsstek i 25 till 30 minuter tills de har fått en fin färg.
Blanda samman honung med soja, ingefära och lime. Låt stå och dra så att det verkligen tar åt sig smaken.
Skär paprikorna till mindre bitar. Hacka vitlök och chili.
Fräs paprika, vitlök och hackad chili i lite smör och olja. Allt ska börja mjukna men ändå ha kvar lite spänst.
Vänd ner spenaten och fräs samman en minut. Smaka av med salt.
Ta ut de nygrillade benen och pensla dem med honungsmarinaden. Häll resterande marinad över benen.
Blanda den stekta salladen med bönorna.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett