
Honungsmarinerade kycklingben med enkel bönsallad
45 min | Enkelt
Ingredienser
900 g
Kronfågel kycklingben
3 msk
flytande honung
3 msk
kinesisk soja
2 tsk
råriven ingefära
1
lime, saft och skal
Enkel bönsallad
5 dl
stora vita bönor
2
paprikor i olika färger
1
vitlök, hackad
1
chili
140 g
bladspenat
lite
salt och peppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Honung, kyckling och en enkel bönsallad = en klimatsmart och smakrik måltid. Honungsmarinaden ger den där underbara sötman som passar så väl med kyckling.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°. Salta och peppra benen. Lägg dem i en plåt och ugnsstek i 25 till 30 minuter tills de har fått en fin färg.
Blanda samman honung med soja, ingefära och lime. Låt stå och dra så att det verkligen tar åt sig smaken.
Skär paprikorna till mindre bitar. Hacka vitlök och chili.
Fräs paprika, vitlök och hackad chili i lite smör och olja. Allt ska börja mjukna men ändå ha kvar lite spänst.
Vänd ner spenaten och fräs samman en minut. Smaka av med salt.
Ta ut de nygrillade benen och pensla dem med honungsmarinaden. Häll resterande marinad över benen.
Blanda den stekta salladen med bönorna.
Smaklig måltid!
