Kryddmarinerat_Rosmarin_bryntsmor_chevregratang_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingbröstfilé med chèvregratinerad potatisgratäng

45 min | Enkelt

Rosmarin, brynt smör och chèvreost är riktiga smakkompisar i detta recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

smör och olja till stekning
1 kvist
rosmarin
2 klyftor
vitlök

Bakade tomater

300 g
cocktailtomater
2 msk
olivolja
flingsalt och svartpeppar

Potatisgratäng

1 kg
potatis
4 st
vitlöksklyftor
3 dl
crème fraiche
2 dl
mjölk
200 g
chèvreost
salt och peppar
50 g
valnötter
1 msk
honung

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Rosmarin, brynt smör och chèvreost är riktiga smakkompisar i detta recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Bakade tomater

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja och flingsalt. Baka i ca 20 minuter.

Potatisgratäng

Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsform.

Skiva vitlöksklyftorna. Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g chèvre och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Häll blandningen över potatisen och tillaga i ca 25 minuter samtidigt med tomaterna.

Grovhacka valnötterna. Smula resten av chèvreosten. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg.

Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör

Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg tillsammans med rosmarin och vitlöksklyftor. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen når 70 grader. Låt svalna något och skiva upp.

Servera gärna allt med stekt grön sparris.