Stekt kycklingbröstfilé med chèvregratinerad potatisgratäng
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bakade tomater
Potatisgratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rosmarin, brynt smör och chèvreost är riktiga smakkompisar i detta recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Bakade tomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja och flingsalt. Baka i ca 20 minuter.
Potatisgratäng
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
Skiva vitlöksklyftorna. Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g chèvre och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll blandningen över potatisen och tillaga i ca 25 minuter samtidigt med tomaterna.
Grovhacka valnötterna. Smula resten av chèvreosten. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg.
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör
Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg tillsammans med rosmarin och vitlöksklyftor. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen når 70 grader. Låt svalna något och skiva upp.
Servera gärna allt med stekt grön sparris.
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Sweet chili kyckling bowl med avokado och sjögräsnudlar
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med stekt & skivad kyckling ”Mexican”
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett
Kycklingsallad med svarta bönor, nachos och chipotledressing