
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör med chèvregratinerad potatisgratäng
Ingredienser
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör
Bakade tomater
Potatisgratäng
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rosmarin, brynt smör och chèvreost är riktiga smakkompisar i detta recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Bakade tomater
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olivolja och flingsalt. Baka i ca 20 minuter.
Potatisgratäng
Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
Skiva vitlöksklyftorna. Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g chèvre och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll blandningen över potatisen och tillaga i ca 25 minuter samtidigt med tomaterna.
Grovhacka valnötterna. Smula resten av chèvreosten. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg.
Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör
Bryn filéerna runt om i en het stekpanna tills de får lite färg. Lägg i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min tills kycklingen är klar. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.
Servera gärna allt tillsammans med stekt grön sparris.