Kryddmarinerat_rosmarin_bryntsmor_fankal_oliver_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingfilé med rostad fänkål, oliv- och tomatsky

45 min | Enkelt

En festmåltid med smak från Italien och Medelhavet.

Ingredienser

Kycklingfilé

2 klyftor
vitlök
1 kvist
rosmarin
smör och olja till stekning

Rostad fänkål

2 st
fänkål, skivade på längden
1 st
citron, saft och skal
3 st
vitlöksklyftor, krossade
1 kvist
rosmarin
0.5 dl
olivolja
salt och peppar

Oliv & Tomatsky

1 st
gul lök, finhackad
50 g
cocktailtomater, delade
1 msk
tomatpuré
1 dl
urkärnade oliver av bättre kvalitet, skivade
1 st
kycklingbuljongtärning
3 dl
vatten
1.5 dl
parmesanost, riven
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En festmåltid med smak från Italien och Medelhavet.

Så här gör du

Rostad fänkål

Blanda skivad fänkål med citronsaft och skal, krossad vitlök och rosmarinkvistar tillsammans med olivolja i en ugnsform. Salta och peppra. Baka i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Tillsätt gärna lite mer citronsaft på slutet.

Oliv- och tomatsky

Fräs lök, tomat, tomatpuré och oliver i olivolja i en kastrull med hög värme i 2-3 minuter. Tillsätt fonden och koka ihop. Häll i riven parmesanost, salta och peppra och vispa runt. Såsen ska vara ganska simmig.

Stekt kycklingbröstfilé

Stek kycklingfiléerna i en panna med smör ca 3 min på varje sida tillsammans med rosmarin och vitlöksklyftor. Ös gärna med smöret. Baka klart i ugn tills kärntemperaturen är 70 grader.

Skiva upp kycklingen och ös över oliv- och tomatsky. Riv gärna lite extra parmesan över. Servera tillsammans med den rostade fänkålen och gärna kokt pasta eller ris.