Bosarp_angamat_kycklingben_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Brässerade kycklingben med ängamat och surdegsbröd

45 min | Enkelt

Oemotståndlig ängamat med kycklingben från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Brässerade Kycklingklubbor

3 klyftor
vitlök
1 kruka
timjan
6 dl
vatten

Ängamat

4 st
potatis, fast
3 st
morot
1 st
gul lök
2 klyftor
vitlök
0.5 st
blomkålshuvud
200 g
gröna ärtor
1 kruka
dill
2 st
citron
1 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
surdegsbröd till servering

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Oemotståndlig ängamat med kycklingben från Bosarp. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingbenen gyllene i en stekpanna och avsluta med att ha i krossade vitlöksklyftor och timjan. Slå på vatten och låt småkoka med lock till att benen börjar släppa ifrån kycklingen. Kycklingen ska vara 82 gr vid benet.

Skala och skär morot och potatis i jämna bitar. Skala och skiva gul lök och vitlök och plocka ner blomkålen i mindre bitar. Svetta alla grönsaker mjuka i smör, tillsätt vetemjöl och häll på mjölk och vätskan ifrån kycklingbenen. Koka tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med citron och avsluta med att ha i spritärter, kycklingbenen och dill.

Rosta surdegsbrödet och servera till soppan.