Minutfile_kycklingschnitzel_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

45 min | Enkelt

Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!

Ingredienser

Kycklingschnitzel

2 dl
vetemjöl
4 st
ägg
4 dl
pankoströbröd
1 msk
salt
smör och olja till stekning

örtsmör

100 g
smör, rumstempererat
1 msk
persilja, finskuren
1 tsk
gräslök, finskuren
1 st
citron, skalet
1 tsk
Worschestershiresås
1 tsk
salt

spenat

200 g
spenat färsk
olivolja
salt och peppar

Tillbehör

1 st
citron i klyftor
2 msk
kapris
ugnsrostad potatis
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!

Så här gör du

Kycklingschnitzel
Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje.

Dubbelpanera Minutfiléerna, d v s vänd varje kycklingfilé först i vetemjöl, sen ägg och slutligen i panko.

Stek i stekpanna med smör och olja på medelvärme. Ca 3-4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Örtsmör
Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt örter, citronskal och avsluta med worchestershiresås och salt. När smöret är klart forma små ägg med en sked doppad i vatten och lägg på varje kycklingschnitzel.

Stek spenat hastigt i varm panna med olivolja i ca 1 minut. Salta och peppra.

Vid servering, toppa varje schnitzel med smör och skär  fyra st citronklyftor. Strö över kapris och lägg upp spenat. Servera gärna med ugnsrostad potatis och en grönsallad.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!