Minutfile_kycklingschnitzel_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

45 min | Enkelt

Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!

Ingredienser

Kycklingschnitzel

2 dl
mjöl
4 st
ägg
4 dl
pankoströbröd
1 msk
salt
smör och olja till stekning

örtsmör

100 g
smör, rumstempererat
1 msk
persilja, finskuren
1 tsk
gräslök, finskuren
1 st
citron, skalet
1 tsk
worschestershiresås
1 tsk
salt

spenat

200 g
spenat färsk
olivolja
salt och peppar

Tillbehör

1 st
citron i klyftor
2 msk
kapris
ugnsrostad potatis

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!

Så här gör du

Schnitzel.
Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje

Dubbelpanera Minutfiléerna dvs vänd dem först i mjöl, sen ägg och slutligen i pankoströbrödet.

Stek i panna med smör och olja på medelvärme. Ca 3-4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Örtsmör
Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt örterna, citronskalet och avsluta med worchestershiresås och salt. När smöret är klart gör små ägg med en sked doppad i vatten och lägg på schnitzeln.

Stek spenaten hastigt i varm panna med olivolja i ca 1 minut. Salta och peppra.

Vid servering: Toppa schnitzeln med smöret och skär  fyra st citronklyftor. Strö över kapris och lägg upp spenaten. Servera gärna med ugnsrostad potatis och en grönsallad.