
Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron
Ingredienser
Kycklingschnitzel
örtsmör
spenat
Tillbehör

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Minutfilé är perfekt att använda till kycklingschnitzel.
Gott med spenat, örtsmör och citron. En fin vardagsklassiker!
Så här gör du
Kycklingschnitzel
Ta fram tre skålar. Lägg mjöl med salt i den första. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen och ha avslutningsvis pankoströbröd i den tredje.
Dubbelpanera Minutfiléerna, d v s vänd varje kycklingfilé först i vetemjöl, sen ägg och slutligen i panko.
Stek i stekpanna med smör och olja på medelvärme. Ca 3-4 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Örtsmör
Vispa smöret med en elvisp. Tillsätt örter, citronskal och avsluta med worchestershiresås och salt. När smöret är klart forma små ägg med en sked doppad i vatten och lägg på varje kycklingschnitzel.
Stek spenat hastigt i varm panna med olivolja i ca 1 minut. Salta och peppra.
Vid servering, toppa varje schnitzel med smör och skär fyra st citronklyftor. Strö över kapris och lägg upp spenat. Servera gärna med ugnsrostad potatis och en grönsallad.

Testa vår Bosarpkyckling!