Sök
         

KycklingSteak på rostat levainbröd med svamp och vitlökscrème

KycklingSteak på rostat levainbröd med svamp och vitlökscrème

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 30-40 minuter

4 KycklingSteak
Salt och peppar
1 msk olja till stekning
4 stora skivor levainbröd

Säsongens svamp
250 g Blandade svampar i säsong
2 finhackade schalottenlökar
2 msk finskuren bladpersilja
4 tunt skivade salladslökar
Smör till stekning

Rostad vitlökscréme
1 dl kvarg
1 dl philadelphiaost
4 skivade vitlöksklyftor
2 msk olja
½ msk citronjuice
Salt

Tillagning

Så här steker du din KycklingSteak och får ett krispigt skinn:

Salta och krydda efter egen smak.

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min.
Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min.
Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min.
För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig
och god när innertemperatur är 70°.

Skiva kycklingen i tjocka strimlor.
Olja in brödet lätt och grilla/rosta brödet i panna på bägge sidor.

Säsongens svamp
Putsa svampen noga och skär eventuellt ner den i mindre bitar. Stek hastigt i smör och olja på hög värme. Salta och peppra.
Avsluta med schalottenlöken och avsluta med salladslök och persilja.

Rostad vitlökscreme
Koka vitlöken i oljan tills den blir lite gyllene och mosa till en puré. Blanda med kvarg och philadelphiaost. Smaka av med salt och citron.

Toppa det stekta brödet med svamp, vitlökscrème och stekt skivad KycklingSteak.


Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG663 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com