Frikassé-på-kycklingskivor-med-dragon-och-purjolök,-potatisstomp-med-gräslök
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Frikassé på kycklingskivor med dragon och purjolök, potatisstomp med gräslök

min | Enkelt

En enkel och god frikassé gjord med färdiglagade kycklingskivor. Smaksätt med dragonört och purjolök, servera med gräslökskryddad potatisstomp.

Ingredienser

1.2 kg
Minutkyckling Classic
salt och peppar
1 l
kycklingbuljong
1 l
grädde
3 dl
mjölk
200 g
finhackad gul lök
300 g
strimlad purjolök
50 g
dragonört
0.5 dl
äppelcidervinäger
majsstärkelse till redning
150 g
smör
3 dl
gräddfil
50 g
skuren gräslök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En enkel och god frikassé gjord med färdiglagade kycklingskivor. Smaksätt med dragonört och purjolök, servera med gräslökskryddad potatisstomp.

Så här gör du

Förbered ingredienserna enligt ingredienslistan. Fräs gul lök i en kastrull och tillsätt vinäger. Slå på buljong och koka ner till kraftig smak.

Tillsätt grädden och koka ihop ca 10 min. Tillsätt mjölken och koka ca 5 min.

Red av med majsstärkelsen och smaka av med salt och peppar. Sila såsen och tillsätt hackad dragon och purjolök. Tillsätt kycklingskivorna och koka upp.

Koka mandelpotatisen mjuk i saltat vatten och häll av. Krossa potatisen med träslev och vänd i rumsvarmt smör, gräddfil och gräslök. Smaka av med salt.