bröstfilé_morotpure_1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingbröstfilé med rostade morötter och picklade senapsfrön

60 min | Enkelt

En höstig god kycklingrätt med morötter på två vis tillsammans med den intensiva goda smaken av picklade senapsfrön

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

smör till stekning
salt och peppar
4 klyftor
vitlök, krossad

Rostade morötter

1 kg
morötter med blast
30 g
matolja
20 g
spiskummin
15 g
korianderfrön, mortlade
10 g
rökt paprikapulver
salt och peppar

Morotscrème

1500 g
morötter
5 klyftor
vitlök
2 st
chili
2 dl
olivolja
30 g
citronsaft
salt

Picklade senapsfrön

200 g
senapsfrön
5 dl
vatten
5 dl
äppelcidervinäger
5 dl
socker
6 g
salt

Tillbehör

rödvinssky
ugnsbakad potatis
krasse

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En höstig god kycklingrätt med morötter på två vis tillsammans med den intensiva goda smaken av picklade senapsfrön

Så här gör du

Bryn kycklingbröstfiléerna med smör och vitlöksklyftorna. Låt skinnet bli fint gyllenbrunt. Baka klart i ugn på 140 grader tills innertemperaturen nått 70 grader

Skala blastmorötter och tillsätt olja och kryddor. Baka av på 180 grader i ca 20 min. Smaka av med salt.

 

Slanta ner morötter tillsammans med chili och vitlök och baka mjuka i ugn på 180 grader i ca 30 min. Mixa morötterna i en kannmixer med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar

Gör en stor batch av picklade senapsfrön. Gott till det mesta.

Koka upp vatten och koka senapfrön i 1 minut och sila därefter av vattnet. Upprepa 3 gånger till. Häll upp i en burk. Koka upp äppelcidervinäger, socker och vatten och slå på senapsfröna. Låt stå i minst 2 timmar.

Servera kycklingfilén med rostade morötter, morotscrème  och gärna ugnsbakad potatis. Koka upp en god rödvinssås gjord på kycklingfond och klicka i picklade senapsfrön. garnera med krasse.