Kycklingbröstfilé med rostade morötter och picklade senapsfrön
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Rostade morötter
Morotscrème
Picklade senapsfrön
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En höstig god kycklingrätt med morötter på två vis tillsammans med den intensiva goda smaken av picklade senapsfrön
Så här gör du
Bryn kycklingbröstfiléerna med smör och vitlöksklyftorna. Låt skinnet bli fint gyllenbrunt. Baka klart i ugn på 140 grader tills innertemperaturen nått 70 grader
Skala blastmorötter och tillsätt olja och kryddor. Baka av på 180 grader i ca 20 min. Smaka av med salt.
Slanta ner morötter tillsammans med chili och vitlök och baka mjuka i ugn på 180 grader i ca 30 min. Mixa morötterna i en kannmixer med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar
Gör en stor batch av picklade senapsfrön. Gott till det mesta.
Koka upp vatten och koka senapfrön i 1 minut och sila därefter av vattnet. Upprepa 3 gånger till. Häll upp i en burk. Koka upp äppelcidervinäger, socker och vatten och slå på senapsfröna. Låt stå i minst 2 timmar.
Servera kycklingfilén med rostade morötter, morotscrème och gärna ugnsbakad potatis. Koka upp en god rödvinssås gjord på kycklingfond och klicka i picklade senapsfrön. garnera med krasse.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås