Kycklingkebabtallrik med myntayoghurt, harissadressing och pommes
Ingredienser
Myntayoghurt
Harissadressing
Pommes frites
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingkebabtallrik med pommes är något som faller alla på smaken. Myntayoghurt och harissadressing är kebabsåserna som ger det där lilla extra.
Så här gör du
Skala och skär gurka i bitar och skär ner tomater, skala och skiva ner rödlök. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra.
Plocka salladen och arrangera på tallriken med tomat, lök och gurka. Stek kycklingkebabköttet precis innan servering och salta lätt.
Myntayoghurt:
Blanda alla ingredienser och smaka av.
Harissadressing:
Fräs lök och vitlök i en kastrull och tillsätt tomater, spiskummin och koka ihop till hälften. Smaka av med harissa, salt och socker.
Pommes frites:
Skär potatis i stavar och fritera först mjuka i 160°C olja och lägg på plåt. Fritera sedan i 180°C tills de får fin färg och blir krispiga, lyft ur oljan och salta.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås