
Kycklingkebabtallrik med myntayoghurt, harissadressing och pommes
Ingredienser
Myntayoghurt
Harissadressing
Pommes frites
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingkebabtallrik med pommes är något som faller alla på smaken. Myntayoghurt och harissadressing är kebabsåserna som ger det där lilla extra.
Så här gör du
Skala och skär gurka i bitar och skär ner tomater, skala och skiva ner rödlök. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra.
Plocka salladen och arrangera på tallriken med tomat, lök och gurka. Stek kycklingkebabköttet precis innan servering och salta lätt.
Myntayoghurt:
Blanda alla ingredienser och smaka av.
Harissadressing:
Fräs lök och vitlök i en kastrull och tillsätt tomater, spiskummin och koka ihop till hälften. Smaka av med harissa, salt och socker.
Pommes frites:
Skär potatis i stavar och fritera först mjuka i 160°C olja och lägg på plåt. Fritera sedan i 180°C tills de får fin färg och blir krispiga, lyft ur oljan och salta.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris