Kycklingkebabtallrik-med-myntayoghurt,-harissadressing-och-pommes-frites
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkebabtallrik med myntayoghurt, harissadressing och pommes

min | Enkelt

Kycklingkebabtallrik med pommes är något som faller alla på smaken. Myntayoghurt och harissadressing är kebabsåserna som ger det där lilla extra.

Ingredienser

1.2 kg
Kycklingkebab
olja till stekning
2 st
gurkor
10 st
tomater
2 st
rödlökar
2 st
romansallad
2 st
citroner, saft
2 msk
olivolja
salt och peppar

Myntayoghurt

4 dl
matlagningsyoghurt
50 g
skuren mynta
1 msk
fransk senap
salt och peppar

Harissadressing

400 g
passerade tomater
3 st
vitlöksklyftor, finhackade
2 st
gul lök, finhackad
1 msk
spiskummin
1 msk
harissa
salt
socker

Pommes frites

10 st
stora potatisar
olja till fritering
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingkebabtallrik med pommes är något som faller alla på smaken. Myntayoghurt och harissadressing är kebabsåserna som ger det där lilla extra.

Så här gör du

Skala och skär gurka i bitar och skär ner tomater, skala och skiva ner rödlök. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra.

Plocka salladen och arrangera på tallriken med tomat, lök och gurka. Stek kycklingkebabköttet precis innan servering och salta lätt.

Myntayoghurt:

Blanda alla ingredienser och smaka av.

Harissadressing:

Fräs lök och vitlök i en kastrull och tillsätt tomater, spiskummin och koka ihop till hälften. Smaka av med harissa, salt och socker.

Pommes frites:

Skär potatis i stavar och fritera först mjuka i 160°C olja och lägg på plåt. Fritera sedan i 180°C tills de får fin färg och blir krispiga, lyft ur oljan och salta.