
Kycklingpinnar med stekt grönsaksris
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Våra populära kycklingpinnar tillsammans med krispigt, stekt grönsaksris. Passar utmärkt till lite yngre grupper.
Så här gör du
Stek kycklingpinnarna i olja på medelstark värme, ca 5 min på varje sida. Vänd ofta.
Alternativt kan man steka kycklingpinnarna i ugn, 225°C, ca 15 min, till pinnarna har fått gyllenbrun färg. Oavsett tillagningssätt, stek dem direkt från frysen för bästa resultat.
Välj grönsaker och skär ner i mindre bitar. Vi rekommenderar grönsaker som broccoli, morot, paprika och salladslök.
Stek grönsakerna al dente i lite olja i en stekpanna. Rör ner ris, curry och soja och stek tills allt är varmt. Blanda ner chili om du vill.
Lägg upp på tallrik och lägg kycklingpinnarna överst. Toppa med limeklyftor och rostad lök. Garnera med koriander.
Kycklingpinnar Original (400 g) från Kronfågel innehåller kycklingbröstfilé 52%, VETEMJÖL, vatten, raps- och solrosolja, potatisstärkelse, durumvetemjöl, salt, vetegluten, jäst, modifierad vetestärkelse, druvsocker, bakpulver (E450, E500), kryddextrakt (libbsticka, vitlök). Gluten.
Näringsvärde Per 100 g
Energi 950 kJ / 230 kcal
Fett 12 g varav mättat fett 1,6 g
Kolhydrat 19 g varav sockerarter <0,5 g
Fiber 0 g
Protein 12 g
Salt 1,2 g
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris