
Kycklingpinnar med stekt grönsaksris
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Våra populära kycklingpinnar tillsammans med krispigt, stekt grönsaksris. Passar utmärkt till lite yngre grupper.
Så här gör du
Stek kycklingpinnarna i olja på medelstark värme, ca 5 min på varje sida. Vänd ofta.
Alternativt kan man steka kycklingpinnarna i ugn, 225°C, ca 15 min, till pinnarna har fått gyllenbrun färg. Oavsett tillagningssätt, stek dem direkt från frysen för bästa resultat.
Välj grönsaker och skär ner i mindre bitar. Vi rekommenderar grönsaker som broccoli, morot, paprika och salladslök.
Stek grönsakerna al dente i lite olja i en stekpanna. Rör ner ris, curry och soja och stek tills allt är varmt. Blanda ner chili om du vill.
Lägg upp på tallrik och lägg kycklingpinnarna överst. Toppa med limeklyftor och rostad lök. Garnera med koriander.
Kycklingpinnar Original (400 g) från Kronfågel innehåller kycklingbröstfilé 52%, VETEMJÖL, vatten, raps- och solrosolja, potatisstärkelse, durumvetemjöl, salt, vetegluten, jäst, modifierad vetestärkelse, druvsocker, bakpulver (E450, E500), kryddextrakt (libbsticka, vitlök). Gluten.
Näringsvärde Per 100 g
Energi 950 kJ / 230 kcal
Fett 12 g varav mättat fett 1,6 g
Kolhydrat 19 g varav sockerarter <0,5 g
Fiber 0 g
Protein 12 g
Salt 1,2 g
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Producerad i Danmark.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp

Korean Fried Chicken med gochujangsås

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås