Grillad kycklingbröstfilé med bulgursallad och tzatziki
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
Bulgursallad
Tzatziki
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grekiskt fast i Sverige. Grillad kycklingbröstfilé från Bosarp. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och krydda kycklingen med den grekiska salladskryddan. Grilla kycklingen hårt på grillen eller i en grillpanna och baka sedan klart i ugn på 100°C till en innertemperatur på 70°C.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgur med paprika, oliver och olivolja. Smula ner fetaost och avsluta med hackad persilja.
Riv gurka på den grövsta sidan av rivjärnet. Salta och låt rinna av i en sil. Blanda Crème Fraiche med gurka, riven vitlök och smaka av med salt, peppar och limejuice.
Liknande recept med grekisk touch hittar du här.
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel