Kryddstekt strimlad lårfilé med ris och Indisk raita
min | Enkelt
Ingredienser
1.5 kg
Strimlad lårfilé
salt och peppar
3 g
malen spiskummin
2 g
malen kardemumma
1 g
chilipulver
3 g
malet korianderfrö
olja och smör till stekning
Indisk raita
600 g
mezeyoghurt
120 g
rivna morötter
100 g
strimlad röd paprika
120 g
riven gurka
2 g
spiskummin
3 g
korianderfrö
1
citron, skal + juice
5 g
riven vitlök
salt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En rätt som för sällskapet till Indien med raita och kryddig, strimlad lårfilé. Basmatiris och raita hjälper till att minska matens hetta.
Så här gör du
Blanda alla kryddor och hetta upp en panna/ stekbord. Släng ner kycklingen i pannan och stek ca 2 min.
Blanda i kryddorna och stek tills strimlorna är färdiga, ca 2-3 min till.
Indisk Raita
Krama ur vätskan på alla grönsaker och blanda med övriga ingredienser och smaka av.
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris