Kryddstekt-strimlad-lårfilé-med-ris-och-Indisk-raita
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddstekt strimlad lårfilé med ris och Indisk raita

min | Enkelt

En rätt som för sällskapet till Indien med raita och kryddig, strimlad lårfilé. Basmatiris och raita hjälper till att minska matens hetta.

Ingredienser

1.5 kg
Strimlad lårfilé
salt och peppar
3 g
malen spiskummin
2 g
malen kardemumma
1 g
chilipulver
3 g
malet korianderfrö
olja och smör till stekning

Indisk raita

600 g
mezeyoghurt
120 g
rivna morötter
100 g
strimlad röd paprika
120 g
riven gurka
2 g
spiskummin
3 g
korianderfrö
1
citron, skal + juice
5 g
riven vitlök
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En rätt som för sällskapet till Indien med raita och kryddig, strimlad lårfilé. Basmatiris och raita hjälper till att minska matens hetta.

SÅ HÄR GÖR DU

Blanda alla kryddor och hetta upp en panna/ stekbord. Släng ner kycklingen i pannan och stek ca 2 min.

Blanda i kryddorna och stek tills strimlorna är färdiga, ca 2-3 min till.

Indisk Raita
Krama ur vätskan på alla grönsaker och blanda med övriga ingredienser och smaka av.