General Tso´s Chicken
Ingredienser
Friterad kyckling
General tso´s sås
Toppings och tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Amerikansk/kinesisk takeaway-klassiker döpt efter en kinesisk militärledare, General Tso. Krispigt friterad kycklinglårfilé med en het och sötsur sås.
Så här gör du
Tärna eller strimla kycklinglårfilé fint. Vispa sen ihop maizena, vetemjöl, bakpulver och vatten och salt till en frityrsmet.
Vispa ihop ingredienserna till såsen i en skål. Tärna ingefära och riv vitlök. Fräs i neutral olja i någon minut. Slå på såsen och koka ihop.
Doppa den strimlade kycklingen i frityrsmeten lite i taget och fritera i 180 grader olja ca 3-4 min. Den ska vara krispig och gyllenbrun. Låt rinna av i bleck på papper.
Lägg nu i den friterade kycklingen i den uppkokta såsen tillsammans med salladslök och vänd runt och blanda ordentligt så kycklingen blir riktigt ”sticky”
Servera gärna med ris och ångkokt pakchoi.
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris