General_Tso_larfile_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

General Tso´s Chicken

45 min | Medelsvårt

En amerikansk/kinesisk takeaway-klassiker döpt efter en kinesisk militär ledare, General Tso. Det ryktas dock att rätten kom till i USA av Taiwanesiska kockar. Krispigt friterad kycklinglårfilé med en välsmakande het och sötsur sås. 

Ingredienser

Friterad kyckling

200 g
maizena
200 g
vetemjöl
10 g
bakpulver
400 g
vatten, iskallt
10 g
salt

General tso´s sås

5 cm
ingefära, fintärnad
4 st
vitlök, riven
1 tsk
chiliflakes
50 g
hoisinsås
40 g
risvinäger
50 g
risvin (eller saké alternativt torrt vitt vin)
100 g
brunt socker
120 g
ljus soja
0.5 st
kycklingbuljongtärning, söndersmulad
100 g
vatten
40 g
maizena

Toppings och tillbehör

1 knippe
salladslök, skuren grovt
rostade sesamfrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En amerikansk/kinesisk takeaway-klassiker döpt efter en kinesisk militär ledare, General Tso. Det ryktas dock att rätten kom till i USA av Taiwanesiska kockar. Krispigt friterad kycklinglårfilé med en välsmakande het och sötsur sås. 

Så här gör du

Tärna eller strimla kycklinglårfilé fint. Vispa sen ihop maizena, vetemjöl, bakpulver och vatten och salt till en frityrsmet.

Vispa ihop ingredienserna till såsen i en skål. Tärna ingefära och riv vitlök. Fräs i neutral olja i någon minut. Slå på såsen och koka ihop.

Doppa den strimlade kycklingen i frityrsmeten lite i taget och fritera i 180 grader olja ca 3-4 min. Den ska vara krispig och gyllenbrun. Låt rinna av i bleck på papper.

Lägg nu i den friterade kycklingen i den uppkokta såsen tillsammans med salladslök och vänd runt och blanda ordentligt så kycklingen blir riktigt ”sticky”

Servera gärna med ris och ångkokt pakchoi.