General Tso´s Chicken
Ingredienser
Friterad kyckling
General tso´s sås
Toppings och tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Amerikansk/kinesisk takeaway-klassiker döpt efter en kinesisk militärledare, General Tso. Krispigt friterad kycklinglårfilé med en het och sötsur sås.
Så här gör du
Tärna eller strimla kycklinglårfilé fint. Vispa sen ihop maizena, vetemjöl, bakpulver och vatten och salt till en frityrsmet.
Vispa ihop ingredienserna till såsen i en skål. Tärna ingefära och riv vitlök. Fräs i neutral olja i någon minut. Slå på såsen och koka ihop.
Doppa den strimlade kycklingen i frityrsmeten lite i taget och fritera i 180 grader olja ca 3-4 min. Den ska vara krispig och gyllenbrun. Låt rinna av i bleck på papper.
Lägg nu i den friterade kycklingen i den uppkokta såsen tillsammans med salladslök och vänd runt och blanda ordentligt så kycklingen blir riktigt ”sticky”
Servera gärna med ris och ångkokt pakchoi.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås