FS_3911_Fryst_stekt_Klubbfile_friterad_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

30 min | Enkelt

Perfekt och enkelt barsnacks! Krispig kyckling på några minuter.

Ingredienser

Kimchi Fried Chicken

300 g
kimchibas
500 g
tempuramjöl
Frityrolja
salladslök, skuren
koriander, skuren

Kimchimajonnäs

400 g
majonnäs
50 g
kimchi
10 g
sesamolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Perfekt och enkelt barsnacks! Krispig kyckling på några minuter.

Så här gör du

Skär ner den färdigstekta klubbfilén i mindre kuber ca 4×4 cm. Marinera snabbt i kimchibas eller liknande marinad. Häll tempuramjöl i ett bleck och vänd i den marinerade klubbfilén lite i taget i mjölet. Skaka av överflödigt mjöl och lägg i ett tomt bleck.

Fritera på 170-180 grader i 3-4 minuter tills kycklingen är superkrispig.

Kimchimajonnäs

Mixa kimchi med en stavmixer. Vispa ihop med majonnäsen och tillsätt lite sesamolja.

 

Toppa kycklingen med skuren salladslök och koriander och dippa kycklingen i kimchimajonnäsen.