
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Ingredienser
Kycklinglårfilé
Svampbuljong
Svampmajonnäs
Picklad shiitake
Dragonolja
Topping
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Aromatisk svampbuljong tillsammans med krispig kycklinglårfilé i ett recept av Olle Broström
Så här gör du
Kycklinglårfilé
Salta och peppra kycklingen, stek skinnet krispig i en stekpanna med smör, avsluta med timjan och krossade vitlöksklyftor.
Svampbuljong
Bryt ner svampen i mindre bitar, häll på 3liter vatten, plasta och baka i ugnen på 90°C över natten. Sila buljongen, koka ihop och smaka av med svampsoja.
Svampmajonnäs
Värm upp oljan till 70°C, lägg i torkad svamp och låt dra i cirka 30minuter. Sila oljan och slå en majonnäs med svampoljan, smaka av med salt och vinäger.
Picklad shiitakesvamp
Halvera shiitakesvampen och pickla i 1–1-2lagen
Dragonolja
Värm upp oljan till 70°C, plocka dragonen och mixa oljan med dragon och babyspenat, sila genom en silduk.
Topping
Finstrimla salladslök och chili. Plocka bladpersilja och dragon och använd som topping i buljongen.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris