FS_4075_Stekt_och_skivad_salladskyckling_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon

60 min | Medelsvårt

Aromatisk svampbuljong tillsammans med krispig kycklinglårfilé i ett recept av Olle Broström

Ingredienser

Kycklinglårfilé

5 klyftor
vitlök, krossade
timjankvistar
smör till stekning

Svampbuljong

3 kg
skogschampinjon
3 liter
vatten
svampsoja

Svampmajonnäs

3 st
äggula
15 g
dijonsenap
300 g
rapsolja
50 g
torkad karljohansvamp
flädervinäger

Picklad shiitake

500 g
shiitakesvamp
1-1-2 lag

Dragonolja

1 knippe
dragon
120 g
babyspenat
200 g
rapsolja

Topping

2 knippe
salladslök, tunt skivad
2 st
chili, tunt skivad
bladpersilja, finskuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Aromatisk svampbuljong tillsammans med krispig kycklinglårfilé i ett recept av Olle Broström

Så här gör du

Kycklinglårfilé

Salta och peppra kycklingen, stek skinnet krispig i en stekpanna med smör, avsluta med timjan och krossade vitlöksklyftor.

Svampbuljong

Bryt ner svampen i mindre bitar, häll på 3liter vatten, plasta och baka i ugnen på 90°C över natten. Sila buljongen, koka ihop och smaka av med svampsoja.

Svampmajonnäs

Värm upp oljan till 70°C, lägg i torkad svamp och låt dra i cirka 30minuter. Sila oljan och slå en majonnäs med svampoljan, smaka av med salt och vinäger.

Picklad shiitakesvamp

Halvera shiitakesvampen och pickla i 1–1-2lagen

Dragonolja

Värm upp oljan till 70°C, plocka dragonen och mixa oljan med dragon och babyspenat, sila genom en silduk.

Topping

Finstrimla salladslök och chili. Plocka bladpersilja och dragon och använd som topping i buljongen.