FS_7829_Nat_klubbfile_taco_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs

45 min | Enkelt

Goda snabba kycklingtacos på klubbfilé. En krispig kålsallad tillsammans med en illgrön jalapenomajonnäs. Recept av Olle Broström

Ingredienser

Klubbfilé

smör till stekning
salt och peppar

Kålsallad

1 kg
spetskål, strimlad
2 knippe
salladslök, finskuren
2 st
chili, finskuren
1 knippe
bladpersilja, hackad
olivolja
salt och peppar

Jalapenomajonnäs

150 g
grön jalapeno
120 g
babyspenat
400 g
rapsolja
3 st
äggula
15 g
dijonsenap
1 st
citron, saften
salt

Picklad rödlök

200 g
rödlök, skivad på mandolin
1-1-2 lag
koriander

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Goda snabba kycklingtacos på klubbfilé. En krispig kålsallad tillsammans med en illgrön jalapenomajonnäs. Recept av Olle Broström

Så här gör du

Klubbfilé

Salta och peppra kycklingen, stek skinnet krispig i en stekpanna med smör.

Kålsallad

Strimla spetskål, chili och salladslök. Blanda ihop till en sallad och smaka av med olivolja och salt. Toppa med hackad persilja

Jalapenomajonnäs

Värm upp oljan till 70°C, mixa med jalapeño och babyspenat. Sila genom silduk och kyl ned. Slå en majonnäs på oljan, behövs mer hetta använd grön tabasco.

Picklad rödlök

Skala och skiva rödlök tunt på mandolin, pickla i 1–1-2lag. Toppa tacosen med färsk koriander.