FS_Larfile_med_skinn_rostadblomkal_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs

45 min | Enkelt

Rostad blomkål med curry och stekt kycklinglårfilé i en god kombination tillsammans med söta ugnsbakade smålökar

Ingredienser

Kycklinglårfilé

olivolja till stekning
salt och peppar

Ugnsrostade smålökar

500 g
steklök, skalad
100 g
smör
70 g
farinsocker
salt och peppar

Rostad blomkål

1 kg
blomkål utan blast
100 g
olivolja
20 g
currypulver
salt och peppar

Currymajonnäs

300 g
majonnäs
100 g
pickles hackade
1 st
rivet äpple
20 g
currypulver
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Rostad blomkål med curry och stekt kycklinglårfilé i en god kombination tillsammans med söta ugnsbakade smålökar

Så här gör du

Kycklinglårfilé med skinn

Stek kycklinglårfiléerna med skinnsidan nedåt i olivolja. När de är gyllene på skinnsidan vänds de och är klara på ca 6-7 min eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Ugnsrostad smålök

Skala lökarna och lägg i en ugnsform. Blanda runt med rumstempererat smör och tillsätt farinsocker, salt och peppar. Baka på 180 grader i ca 25 minuter. Spara smöret som blir över till kycklingen.

Rostad blomkål

Vispa ihop currypulvret med olivoljan. Pensla den ansade blomkålen med curryoljan och salta. Baka i ugn på 180 grader i ca 25-30 minuter. Skär sen upp blomkålen i mindre bitar.

Currymajonnäs

Blanda ihop majonnäsen med finhackade pickles, grovrivet äpple tillsammans med currypulver och salt och peppar.

Skiva upp den stekta kycklinglårfilén. Arrangera på ett snyggt uppläggningsfat tillsammans med lökarna och de rostade blomkålsbitarna. Ös över smöret från lökarna och toppa rikligt med currymajonnäs. Garnera med persiljekrasse och skuren chili.