
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Ingredienser
Kycklinglårfilé
Ugnsrostade smålökar
Rostad blomkål
Currymajonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Rostad blomkål med curry och stekt kycklinglårfilé i en god kombination tillsammans med söta ugnsbakade smålökar
Så här gör du
Kycklinglårfilé med skinn
Stek kycklinglårfiléerna med skinnsidan nedåt i olivolja. När de är gyllene på skinnsidan vänds de och är klara på ca 6-7 min eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Ugnsrostad smålök
Skala lökarna och lägg i en ugnsform. Blanda runt med rumstempererat smör och tillsätt farinsocker, salt och peppar. Baka på 180 grader i ca 25 minuter. Spara smöret som blir över till kycklingen.
Rostad blomkål
Vispa ihop currypulvret med olivoljan. Pensla den ansade blomkålen med curryoljan och salta. Baka i ugn på 180 grader i ca 25-30 minuter. Skär sen upp blomkålen i mindre bitar.
Currymajonnäs
Blanda ihop majonnäsen med finhackade pickles, grovrivet äpple tillsammans med currypulver och salt och peppar.
Skiva upp den stekta kycklinglårfilén. Arrangera på ett snyggt uppläggningsfat tillsammans med lökarna och de rostade blomkålsbitarna. Ös över smöret från lökarna och toppa rikligt med currymajonnäs. Garnera med persiljekrasse och skuren chili.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris