FS_7829_Klubbfile_surkal_senaps_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås

45 min | Enkelt

En variant på chocroute garni med klubbfilé. En klockren dagens lunch.

Ingredienser

Klubbfilé

150 g
smör
4 kvistar
backtimjan
4 st
vitlöksklyftor, krossade
salt och peppar

Surkål med kycklingbacon

800 g
surkål, urvattnad
200 g
kycklingbacon, strimlad
20 g
vitlöksklyfta, finhackad
100 g
gul lök, finhackad
150 g
vitt vin
4 kvistar
backtimjan
7 g
kummin
2 st
lagerblad
salt och peppar

senapssås

350 6
rödvinssås
100 g
grovkornig senap
25 g
smör

Picklad gurka

800 g
gurka, hyvlad
1 dl
ättika 12%
2 dl
socker
2.5 dl
vatten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En variant på chocroute garni med klubbfilé. En klockren dagens lunch.

Så här gör du

Klubbfilé

Salta och peppra och stek klubbfiléerna med skinnsidan nedåt med smör, krossad vitlök och timjankvistar. Vänd och ös med smöret. Stek tills en innertemperatur på 70 grader uppnås.

Surkål

Vattna ur surkålen. Fräs hackad lök, vitlök, kycklingbacon och kummin i smör utan att det bränns. Häll i surkålen och fräs ytterligare några minuter. Slå på vinet och lagerbladen och koka in vinet. Salta och peppra.

Senapssås

Koka upp en god rödvinssås med riktigt grovkornig senap. Blanka såsen genom att vispa i smör. Smaka av med salt och peppar

Vispa ihop och koka upp ingredienserna till lagen. Låt svalna. Hyvla gurkan på mandolin och salta ur. Låt ligga minst en timme i lagen.

Servera gärna klubbsteken med rostad potatis.