Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås
Ingredienser
Klubbfilé
Surkål med kycklingbacon
senapssås
Picklad gurka
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En variant på chocroute garni med klubbfilé. En klockren dagens lunch.
Så här gör du
Klubbfilé
Salta och peppra och stek klubbfiléerna med skinnsidan nedåt med smör, krossad vitlök och timjankvistar. Vänd och ös med smöret. Stek tills en innertemperatur på 70 grader uppnås.
Surkål
Vattna ur surkålen. Fräs hackad lök, vitlök, kycklingbacon och kummin i smör utan att det bränns. Häll i surkålen och fräs ytterligare några minuter. Slå på vinet och lagerbladen och koka in vinet. Salta och peppra.
Senapssås
Koka upp en god rödvinssås med riktigt grovkornig senap. Blanka såsen genom att vispa i smör. Smaka av med salt och peppar
Vispa ihop och koka upp ingredienserna till lagen. Låt svalna. Hyvla gurkan på mandolin och salta ur. Låt ligga minst en timme i lagen.
Servera gärna klubbsteken med rostad potatis.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås