Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Ingredienser
Kycklingklubba osso buco
Risotto milanese
Gremolata
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Osso Buco på kycklingklubba med risotto milanese. Perfekt som dagens lunch!
Så här gör du
Kycklingklubba Osso Buco
Hacka lök, morötter, vitlök och selleri fint.
Torka av kycklingklubborna och krydda med salt och peppar. Vänd i vetemjöl. Bryn klubborna i en stor vid gryta med smör och olivolja tills de får en gyllenbrun färg. Ta ur grytan och lägg åt sidan.
Fräs nu grönsakerna i samma gryta och tillsätt tomatpuré och örterna. Slå på vinet och låt det koka upp. Lägg tillbaka kycklingklubborna i grytan. Tillsätt krossade tomater och kycklingbuljongen. Koka upp och sänk därefter och låt sjuda i ca 1,5 timme.
Ta ur klubborna och låt såsen reducera i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Gremolata
Skär, riv och blanda ingredienserna till gremolatan.
Risotto Milanese
Koka upp kycklingbuljong i en kastrull.
Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt den hackade löken och fräs den försiktigt tills den är mjuk och genomskinlig, men inte får färg.
Tillsätt riset och saffran och fräs tillsammans med löken i ca 2-3 min.
Slå på vinet och låt koka in tills nästan helt absorberat. Tillsätt nu buljongen i omgångar och rör kontinuerligt. Det tar ca 16-18 min.
Ta därefter av värmen och rör ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar
Servera kycklingklubborna tillsammans med såsen, gremolata och risotto milanese
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås