ossobuco_kycklingklubba_1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese

90 min | Enkelt

Osso Buco på kycklingklubba med risotto milanese. Perfekt som dagens lunch!

Ingredienser

Kycklingklubba osso buco

10 st
kycklingklubbor
100 g
mjöl
100 g
smör
100 g
olivolja
2 st (ca 300g)
stora gula lökar, hackade
400 g
morötter, rivna eller tärnade
200 g
stjälkar selleri, tärnade
110 g
backtimjan
4 kvistar
rosmarin
30 g
vitlök, hackade
50 g
tomatpuré
400 g
vitt vin
1.5 liter
kycklingbuljong
800 g
krossade tomater
salt och peppar

Risotto milanese

1 kg
arborioris
150 g
smör
150 g
schalottenlök, hackad
300 g
vitt vin
3.5 liter
kycklingbuljong
1 g
saffran
200 g
parmesan eller liknande
salt och peppar

Gremolata

100 g
persilja
2 klyftor
vitlök, fint rivna
2 st
citron, skalet
25 g
olivolja
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Osso Buco på kycklingklubba med risotto milanese. Perfekt som dagens lunch!

Så här gör du

Kycklingklubba Osso Buco

Hacka lök, morötter, vitlök och selleri fint.

Torka av kycklingklubborna och krydda med salt och peppar. Vänd i vetemjöl. Bryn klubborna i en stor vid gryta med smör och olivolja tills de får en gyllenbrun färg. Ta ur grytan och lägg åt sidan.

Fräs nu grönsakerna i samma gryta och tillsätt tomatpuré och örterna. Slå på vinet och låt det koka upp. Lägg tillbaka kycklingklubborna i grytan. Tillsätt krossade tomater och kycklingbuljongen. Koka upp och sänk därefter och låt sjuda i ca 1,5 timme.

Ta ur klubborna och låt såsen reducera i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

Gremolata

Skär, riv och blanda ingredienserna till gremolatan.

Risotto Milanese

Koka upp kycklingbuljong i en kastrull.

Smält  smöret i en stor kastrull på medelhög värme.

Tillsätt den hackade löken och fräs den försiktigt tills den är mjuk och genomskinlig, men inte får färg.

Tillsätt riset och saffran och fräs tillsammans med löken i ca 2-3 min.

Slå på vinet och låt koka in tills nästan helt absorberat. Tillsätt nu buljongen i omgångar och rör kontinuerligt. Det tar ca 16-18 min.

Ta därefter av värmen och rör ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar

Servera kycklingklubborna tillsammans med såsen, gremolata och risotto milanese