Bibimbap_1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bibimbap med kycklinglårfilé

45 min | Enkelt

Bibimbap - koreansk pytt i panna. Fantastiska smaker blandas tillsammans Bibimbap betyder rört ris

Ingredienser

Kyckling och marinad

75 g
soja
40 g
strösocker
25 g
sesamolja
25 g
risvinäger
50 g
gochujang

Tillbehör

1 kg
ris, gärna sushiris
10 st
ägg
5 dl
kimchi
150 g
salladslök, skuren
200 g
böngroddar

Chiligurka

1 kg
gurka
10 g
salt
2 dl
risvinäger
2 dl
socker
0.5 dl
soja
20 g
gochugaro, koreanskt chilipulver

spenat

400 g
spenat
30 g
japansk soja
20 g
sesamolja
30 g
rostade sesamfrön

Gochujangsås

150 g
gochujang
30 g
sesamolja
50 g
vatten
50 ml
risvinäger
50 g
honung
20 ml
sojasås
10 g
riven vitlök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bibimbap - koreansk pytt i panna. Fantastiska smaker blandas tillsammans Bibimbap betyder rört ris

Så här gör du

Kycklinglårfilé

 

Strimla kycklinglårfiléerna, vispa ihop ingredienserna till marinaden och låt stå minst 30 min.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen men gärna i riskokare.

Chiligurka

Vispa ihop risvinäger, socker och salt med soja och koreanskt chilipulver. Skiva gurkan tunt och salta ur. Låt rinna av och blanda sen med lagen.

Spenat

Blanchera spenaten snabbt och skölj med isvatten. Krama ut all vätska. Blanda nu spenaten med övriga ingredienser.

Vispa ihop ingredienserna till gochujangsåsen och häll på flaska.

Stek kycklingen i olja i 5-6 minuter tills den är genomstekt. Stek därefter äggen sunny side up.

Lägg riset i botten i skålar och toppa med kyckling, spenat, kimchi, chiligurka, böngroder och gochujangsåsen. Avsluta med ägg och skuren salladslök.