Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn
Rödbetor med kapris och dill
Potatispuré
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kombinationen rödbeta, kapris, dill och brynt smör passar till det mesta som här tillsammans med krispigt stekt bröstfilé.
Så här gör du
Kycklingbröst
Salta och peppra kycklingbrösten och stek ca 4-5 min på varje sida med start på skinnsidan. Ös med smöret under tiden. Baka klart i ugn på 125 grader till de uppnått en innertemperatur på 70 grader.
Rödbetor och kapris
Klyfta eller tärna de kokta rödbetorna. Sila av kapris men spara en del av spadet till senare.
Bryn smöret i en panna och fräs schalottenlöken i någon min innan rödbetor och kapris tillsätts. Salta och slå på lite av kaprisspadet. Använd mycket smör då det är såsen. Tillsätt finskuren dill mot slutet.
Potatispuré
Koka potatisen i lättsaltat vatten. När den är mjuk, sila av och låt potatisen ånga av. Koka upp mjölk med peppar och lagerblad.
Pressa potatisen i en kastrull och sila över mjölken och vispa i smöret ordentligt. Ha gärna över potatispurén i spritspåse.
Servering
Servera de stekta bröstfiléerna med rödbetorna och kaprisen tillsammans med dillen och spritsad potatispuré. Ös på rikligt med smöret och dra några varv med pepparkvarnen över hela rätten.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås