FS_Kycklingfile_med_skinn_rodbeta_kapris_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré

45 min | Enkelt

Kombinationen rödbeta, kapris, dill och brynt smör passar till det mesta som här tillsammans med krispigt stekt bröstfilé.

Ingredienser

Kycklingfilé med skinn

200 g
smör
Salt och peppar

Rödbetor med kapris och dill

100 g
rödbetor, kokta och skalade
150 g
schalottenlök, fint hackad
2.5 dl
kapris i lag
50 g
dill, fint skuren
400 g
smör

Potatispuré

1500 g
potatis av mjölig sort, skalad
375 g
mjölk
5 g
pepparkorn
1 st
lagerblad
250 g
smör, skuret i tärningar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kombinationen rödbeta, kapris, dill och brynt smör passar till det mesta som här tillsammans med krispigt stekt bröstfilé.

Så här gör du

Kycklingbröst

Salta och peppra kycklingbrösten och stek ca 4-5 min på varje sida med start på skinnsidan. Ös med smöret under tiden. Baka klart i ugn på 125 grader till de uppnått en innertemperatur på 70 grader.

Rödbetor och kapris

Klyfta eller tärna de kokta rödbetorna. Sila av kapris men spara en del av spadet till senare.

Bryn smöret i en panna och fräs schalottenlöken i någon min innan rödbetor och kapris tillsätts. Salta och slå på lite av kaprisspadet. Använd mycket smör då det är såsen. Tillsätt finskuren dill mot slutet.

Potatispuré

Koka potatisen i lättsaltat vatten. När den är mjuk, sila av och låt potatisen ånga av. Koka upp mjölk med peppar och lagerblad.

Pressa potatisen i en kastrull och sila över mjölken och vispa i smöret ordentligt. Ha gärna över potatispurén i spritspåse.

Servering

Servera de stekta bröstfiléerna med rödbetorna och kaprisen tillsammans med dillen och spritsad potatispuré. Ös på rikligt med smöret och dra några varv med pepparkvarnen över hela rätten.