Korean Fried Chicken med gochujangsås
Ingredienser
Kyckling och marinad
Panering och fritering
Gochujangsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Dubbelfriterad krispig kyckling med en grymt god gochujangsås. Perfekt streetfood
Så här gör du
Kyckling och marinad
Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm bitar. Vispa ihop ingredienserna till marinaden. Låt gärna marineras i 12 timmar men minst 1 timme i kylen.
Gochujangsås
Fräs vitlök snabbt med sesamolja i max 30 sek. Sänk värmen och tillsätt gochujang, honung, ketchup och soja. Vispa och koka upp såsen och låt den sjuda i några minuter
Blanda potatisstärkelse och vetemjöl tillsammans med salt. Panera kycklingen i mjölblandningen och fritera en första gång i 180 grader olja i ca 3-4 minuter. Fritera inte för mkt på en gång.
För maximalt krisp fritera kycklingen en andra gång. Häll lite av såsen i en bunke och slunga runt den friterade kycklingen. Tillsätt mer sås om det behövs.
Servera gärna med skuren salladslök, koriander och rostade sesamfrön
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås