KFC_lårfile_1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Korean Fried Chicken med gochujangsås

45 min | Medelsvårt

Dubbelfriterad krispig kyckling med en grymt god gochujangsås. Perfekt streetfood

Ingredienser

Kyckling och marinad

15 g
salt
5 g
svartpeppar, mald
30 g
vitlökspulver
30 g
ingefärspulver
30 g
soja
50 g
risvinäger
200 g
vatte

Panering och fritering

400 g
potatismjöl
150 g
vetemjöl
15 g
salgt
frityrolja

Gochujangsås

30 g
sesamolja
8 klyftor (ca 25g)
vitlök, finhackad
80 g
gochujang
350 g
honung
250 g
ketchup
120 g
japansk soja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Dubbelfriterad krispig kyckling med en grymt god gochujangsås. Perfekt streetfood

Så här gör du

Kyckling och marinad

Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm bitar. Vispa ihop ingredienserna till marinaden. Låt gärna marineras i 12 timmar men minst 1 timme i kylen.

Gochujangsås

Fräs vitlök snabbt med sesamolja i max 30 sek. Sänk värmen och tillsätt gochujang, honung, ketchup och soja. Vispa och koka upp såsen och låt den sjuda i några minuter

Blanda potatisstärkelse och vetemjöl tillsammans med salt. Panera kycklingen i mjölblandningen och fritera en första gång i 180 grader olja i ca 3-4 minuter. Fritera inte för mkt på en gång.

 

 

För maximalt krisp fritera kycklingen en andra gång. Häll lite av såsen i en bunke och slunga runt den friterade kycklingen. Tillsätt mer sås om det behövs.

 

Servera gärna med skuren salladslök, koriander och rostade sesamfrön