
Äppelciderbräserad kycklinglårfilé med cheddarcréme
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig, ekologisk kycklinglårfilé bildar en läcker smakkombination tillsammans med äppelcidervinäger. Toppa lårfilén på en sallad av äpple och nakenhavre, och släng på en klick cheddarcréme.
Så här gör du
Krydda och bryn kycklinglåren i panna eller stekbord med skinnsidan nedåt ca 5-8 min och stek ca 2 min på köttsidan (tips: stek filéerna från kall panna så blir skinnet krispigare).
Lägg upp kycklinglårfilén i djupa plåtar och skiva lök och lägg i plåten. Tillsätt äppelcider, timjankvistar och buljong. Täck med lock och baka i 100° ugn ca 35 min.
Lyft ur låren och sila buljongen och koka ner till stark smak. Mixa sedan buljongen med lite olivolja och smaka av.
Koka nakenhavren mjuk i saltat vatten eller grönsaksbuljong. Låt kallna. Blanda sedan med äpple, vinäger och ruccola.
Blanda cheddarosten med kesellan och smaka av med salt och peppar.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris