Äppelciderbräserad kycklinglårfilé med cheddarcréme
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig, ekologisk kycklinglårfilé bildar en läcker smakkombination tillsammans med äppelcidervinäger. Toppa lårfilén på en sallad av äpple och nakenhavre, och släng på en klick cheddarcréme.
Så här gör du
Krydda och bryn kycklinglåren i panna eller stekbord med skinnsidan nedåt ca 5-8 min och stek ca 2 min på köttsidan (tips: stek filéerna från kall panna så blir skinnet krispigare).
Lägg upp kycklinglårfilén i djupa plåtar och skiva lök och lägg i plåten. Tillsätt äppelcider, timjankvistar och buljong. Täck med lock och baka i 100° ugn ca 35 min.
Lyft ur låren och sila buljongen och koka ner till stark smak. Mixa sedan buljongen med lite olivolja och smaka av.
Koka nakenhavren mjuk i saltat vatten eller grönsaksbuljong. Låt kallna. Blanda sedan med äpple, vinäger och ruccola.
Blanda cheddarosten med kesellan och smaka av med salt och peppar.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås