Äppelciderbrässerad-kycklinglårfilé-med-äpple-och-nakenhavresallad,-cheddarcréme
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Äppelciderbräserad kycklinglårfilé med cheddarcréme

min | Enkelt

Saftig, ekologisk kycklinglårfilé bildar en läcker smakkombination tillsammans med äppelcidervinäger. Toppa lårfilén på en sallad av äpple och nakenhavre, och släng på en klick cheddarcréme.

Ingredienser

1.5 kg
Bosarp kycklinglårfilé
1 l
äppelcider
200 g
gul lök
30 g
timjankvistar
1 l
kycklingbuljong
3 dl
olivolja
800 g
nakenhavre
250 g
tärnade röda äpplen
400 g
ruccolasallad
1 dl
äppelcidervinäger
300 g
finriven lagrad cheddarost
600 g
kesella
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Saftig, ekologisk kycklinglårfilé bildar en läcker smakkombination tillsammans med äppelcidervinäger. Toppa lårfilén på en sallad av äpple och nakenhavre, och släng på en klick cheddarcréme.

Så här gör du

Krydda och bryn kycklinglåren i panna eller stekbord med skinnsidan nedåt ca 5-8 min och stek ca 2 min på köttsidan (tips: stek filéerna från kall panna så blir skinnet krispigare).

Lägg upp kycklinglårfilén i djupa plåtar och skiva lök och lägg i plåten. Tillsätt äppelcider, timjankvistar och buljong. Täck med lock och baka i 100° ugn ca 35 min.

Lyft ur låren och sila buljongen och koka ner till stark smak. Mixa sedan buljongen med lite olivolja och smaka av.

Koka nakenhavren mjuk i saltat vatten eller grönsaksbuljong. Låt kallna. Blanda sedan med äpple, vinäger och ruccola.

Blanda cheddarosten med kesellan och smaka av med salt och peppar.