
Lårfilé på spett med blomkålsstomp
Ingredienser
Lårfilé på spett
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta currykryddade kycklingspett av lårfilé serveras på en bädd av blomkålsstomp. Ett bra tillägg i receptbanken för storköket.
Så här gör du
Trä upp lårfilén på spett. Krydda och stek gyllenbruna runt om.
Pensla köttet med outspädd kalvfond på flaska. Pudra lite curry över köttet och efterstek i ugnen på 150°C ca 25 min.
Skär blomkålen i små buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Strimla purjolöken tunt.
Mosa potatisen med blomkålen och tillsätt lite creme fraiche. Smaka av moset med salt och peppar. Blanda till sist ner purjolöken.
Lägg ruccolan på serveringsfat. Klicka moset ovanpå och servera med köttet på toppen.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris