Lårfilé på spett med blomkålsstomp
Ingredienser
Lårfilé på spett
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Detta currykryddade kycklingspett av lårfilé serveras på en bädd av blomkålsstomp. Ett bra tillägg i receptbanken för storköket.
Så här gör du
Trä upp lårfilén på spett. Krydda och stek gyllenbruna runt om.
Pensla köttet med outspädd kalvfond på flaska. Pudra lite curry över köttet och efterstek i ugnen på 150°C ca 25 min.
Skär blomkålen i små buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Strimla purjolöken tunt.
Mosa potatisen med blomkålen och tillsätt lite creme fraiche. Smaka av moset med salt och peppar. Blanda till sist ner purjolöken.
Lägg ruccolan på serveringsfat. Klicka moset ovanpå och servera med köttet på toppen.
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris