Kyckling-piccata-med-saffransris-och-tomatsallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpiccata med saffransris och tomatsallad

min | Enkelt

Kycklingpiccata - minutfilé panerad med mjöl, ägg och ost. Gör lite saffransris och en spetsig tomatsallad så har du en rätt som folk vill ha mer av.

Ingredienser

1.6 kg
Minutfilé
50 g
vetemjöl
100 g
riven parmesanost
200 g
hela ägg
300 g
soltorkade tomater
300 g
färska tomater
100 g
tomatjuice
50 g
vinäger
100 g
olivolja
400 g
inlagda kronärtskockor
200 g
majskorn
10 g
sambal oelek
10 g
basilika
650 g
ris
1.3 l
vatten
0.5 g
saffran
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingpiccata - minutfilé panerad med mjöl, ägg och ost. Gör lite saffransris och en spetsig tomatsallad så har du en rätt som folk vill ha mer av.

Så här gör du

Blanda ägg och riven ost. Salta och peppra kycklingen och vänd först i mjöl sedan i ägg/ostblandningen. Stek sedan i smör och olja till en gyllenbrun färg. Efterstek i 100° ugn till 70° innertemperatur.

Tärna de soltorkade och färska tomaterna. Blanda sedan med tomatjuice, sambal oelek och vänd i skockor, majs, vinäger och olivolja. Smaka av med salt. Toppa med plockad basilika.

Koka riset med saffran och salt. Obs! Vill du inte använda saffran så byt ut mot gurkmeja för att få ett gult ris.

Tips! Om du har ont om tid, förbered en god och mustig tomatsås istället för tomatsallad.