
Kycklingpiccata med saffransris och tomatsallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingpiccata - minutfilé panerad med mjöl, ägg och ost. Gör lite saffransris och en spetsig tomatsallad så har du en rätt som folk vill ha mer av.
Så här gör du
Blanda ägg och riven ost. Salta och peppra kycklingen och vänd först i mjöl sedan i ägg/ostblandningen. Stek sedan i smör och olja till en gyllenbrun färg. Efterstek i 100° ugn till 70° innertemperatur.
Tärna de soltorkade och färska tomaterna. Blanda sedan med tomatjuice, sambal oelek och vänd i skockor, majs, vinäger och olivolja. Smaka av med salt. Toppa med plockad basilika.
Koka riset med saffran och salt. Obs! Vill du inte använda saffran så byt ut mot gurkmeja för att få ett gult ris.
Tips! Om du har ont om tid, förbered en god och mustig tomatsås istället för tomatsallad.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris