Kycklingpiccata med saffransris och tomatsallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingpiccata - minutfilé panerad med mjöl, ägg och ost. Gör lite saffransris och en spetsig tomatsallad så har du en rätt som folk vill ha mer av.
Så här gör du
Blanda ägg och riven ost. Salta och peppra kycklingen och vänd först i mjöl sedan i ägg/ostblandningen. Stek sedan i smör och olja till en gyllenbrun färg. Efterstek i 100° ugn till 70° innertemperatur.
Tärna de soltorkade och färska tomaterna. Blanda sedan med tomatjuice, sambal oelek och vänd i skockor, majs, vinäger och olivolja. Smaka av med salt. Toppa med plockad basilika.
Koka riset med saffran och salt. Obs! Vill du inte använda saffran så byt ut mot gurkmeja för att få ett gult ris.
Tips! Om du har ont om tid, förbered en god och mustig tomatsås istället för tomatsallad.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås