
Kycklingpiccata med saffransris och tomatsallad
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingpiccata - minutfilé panerad med mjöl, ägg och ost. Gör lite saffransris och en spetsig tomatsallad så har du en rätt som folk vill ha mer av.
Så här gör du
Blanda ägg och riven ost. Salta och peppra kycklingen och vänd först i mjöl sedan i ägg/ostblandningen. Stek sedan i smör och olja till en gyllenbrun färg. Efterstek i 100° ugn till 70° innertemperatur.
Tärna de soltorkade och färska tomaterna. Blanda sedan med tomatjuice, sambal oelek och vänd i skockor, majs, vinäger och olivolja. Smaka av med salt. Toppa med plockad basilika.
Koka riset med saffran och salt. Obs! Vill du inte använda saffran så byt ut mot gurkmeja för att få ett gult ris.
Tips! Om du har ont om tid, förbered en god och mustig tomatsås istället för tomatsallad.

Chicken Nugget Green Slider

Chicken Nuggets i korvbröd med avokadorelish, picklad rödlök och dijonnaise

Krispig strimlad Kycklingfilé med gochujang, pak choi och ris

Nacho Chicken Nugget Plate

Kale Caesar Salad med Kycklingnuggets

Kimchifriterad Urbenad hel kyckling

Confiterad Urbenad hel kyckling

Kycklingballotine med lökkräm och pistagenötter