Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver

min | Enkelt

Ekologisk kycklinglårfilé med krispigt skinn och salviasmak - stek tillsammans med en delad vitlök för extra karaktär. Till det görs en delikat pasta med tomater, kapris och oliver.

Ingredienser

1.5 kg
Bosarp kycklinglårfilé
15 g
salvia
2 st
hel vitlök
1 kg
färsk pasta
10 st
tomater, tärnade
30 g
kapris, hackad
100 g
urkärnade kalamatoliver, hackade
2 st
citroner, rivet skal
50 g
salladslökar, skivade
150 g
parmesan, riven
olivolja
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ekologisk kycklinglårfilé med krispigt skinn och salviasmak - stek tillsammans med en delad vitlök för extra karaktär. Till det görs en delikat pasta med tomater, kapris och oliver.

SÅ HÄR GÖR DU

Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet.

Stek kycklingen med skinnsidan nedåt ca 8-10 min på medelhög värme så att skinnet blir krispigt. Stek även med den delade vitlöken och salviastjälkar.

Vänd och stek på skinnsidan ca 1 min och efterstek i 100° ugn med vitlök och salviastjälkar till 75° i kärntemperatur.

Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda i tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar i pastan och vänd runt.

Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i bitar och lägg på pastan.