Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ekologisk kycklinglårfilé med krispigt skinn och salviasmak - stek tillsammans med en delad vitlök för extra karaktär. Till det görs en delikat pasta med tomater, kapris och oliver.
Så här gör du
Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet.
Stek kycklingen med skinnsidan nedåt ca 8-10 min på medelhög värme så att skinnet blir krispigt. Stek även med den delade vitlöken och salviastjälkar.
Vänd och stek på skinnsidan ca 1 min och efterstek i 100° ugn med vitlök och salviastjälkar till 75° i kärntemperatur.
Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda i tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar i pastan och vänd runt.
Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i bitar och lägg på pastan.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås