Salviastekt kycklinglårfilé med pasta, tomater, kapris och oliver
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ekologisk kycklinglårfilé med krispigt skinn och salviasmak - stek tillsammans med en delad vitlök för extra karaktär. Till det görs en delikat pasta med tomater, kapris och oliver.
Så här gör du
Förbered kycklingen med att krydda med salt och peppar. Lägg salviablad under skinnet.
Stek kycklingen med skinnsidan nedåt ca 8-10 min på medelhög värme så att skinnet blir krispigt. Stek även med den delade vitlöken och salviastjälkar.
Vänd och stek på skinnsidan ca 1 min och efterstek i 100° ugn med vitlök och salviastjälkar till 75° i kärntemperatur.
Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av. Blanda i tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar i pastan och vänd runt.
Toppa med salviablad och riven parmesan. Skär gärna kycklingen i bitar och lägg på pastan.
Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs
General Tso´s Chicken
Maldoum med kycklingfärs
Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris
Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis
Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris