FS_kyckling_nuggets_veg_wrap_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chicken Nugget Green Slider

30 min | Enkelt

En perfekt mingelrätt. Kycklingnuggets med picklade grönsaker i gemsalladsblad med kimchimajonnäs.

Ingredienser

Green slider

10 st
gemsallatsblad
10 st
rosésallatsblad
300 g
strimlad salladskål
3 st
morötter, tunt hyvlade
1 st
gurka, tunt hyvlad
200 g
böngroddar
1 dl
koriander, finskuren
1 dl
mynta, strimlad
Rostad lök och rostad sjögräs

Picklad gul lök

5 st
gul lök i tunna klyftor
3 dl
vatten
3 dl
japansk soja
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
risvinäger
2 msk
limesaft

Kimchimajonnäs

2 dl
majonnäs
3 msk
kimchibas

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En perfekt mingelrätt. Kycklingnuggets med picklade grönsaker i gemsalladsblad med kimchimajonnäs.

Så här gör du

Värm chicken nuggets i ugn 225 grader i 10-12 minuter.

Koka upp sockret med vatten, soja och risvinäger. När sockret lösts upp låt svalna. Skiva löken tunt i klyftor. Lägg nu i löken och tillsätt limesaften. Låt stå i kylen i ca 1 timme.

Vispa ihop majonnäsen med kimchibasen och lägg i spritspåse.

Plocka salladsbladen och välj stora och fina. Lägg ihop till knyten. Hyvla morötterna tunt och lägg i isat vatten. Hyvla gurkan. Pensla gurkan och morötterna i löklagen.

Toppa salladsbladen varvat med nuggets, gurka, picklad lök, morötter, kimchimajonnäs, strimlad salladskål. Avsluta med böngroddar, koriander, mynta, rostad lök och rostat sjögräs.