FS_kyckling_nuggets_ceasarsallasgrund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Caesar kale salad med kycklingnuggets

30 min | Enkelt

En Caesarsallad uppgraderad med grönkål och krispiga kycklingnuggets. Oemotståndligt gott!

Ingredienser

Caesarsallad

1000 g
romansallat
500 g
grönkål strimlad
500 g
kycklingbacon, strimlat
250 g
vitt bröd, rivet i bitar
parmesanost att riva över

Caesardressing

3 st
ägg hela
6 dl
matolja
10 st
sardellfiléer
3 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
dijonsenap
0.5 dl
citronsaft
3 dl
parmesan riven
svartpeppar nymald
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En Caesarsallad uppgraderad med grönkål och krispiga kycklingnuggets. Oemotståndligt gott!

Så här gör du

Caesardressing

Börja med att tillsätta, vitlök, sardeller, dijonsenap, citron och salt och peppar i en hög mixerkanna. Häll på oljan. Börja med att mixa med stavmixer från botten. Det tar ca 1 minut sen ska dressingen vara tjock. Tillsätt sen den rivna parmesanen.

Nuggets

Baka av nuggets i ugn på 225 grader i 10-12 minuter.

Strimla kycklingbaconet i stekpanna. Fräs i olja i några minuter tills den blir krispig.

Bryt ner brödet i bitar och stek i samma panna som baconet och rosta i några minuter till krutonger.

Skölj romansallaten och bryt eller skär ner i grova bitar. Lägg i en skål. Strimla ner grönkålen och blanda med romansallaten. Tillsätt det stekta kycklingbaconet. Klicka i  caesardressing och blanda runt. Toppa med kycklingnuggets, krutonger och finriven parmesanost.

Tips:

Det är gott med syrad rödlök som bryter av med lite härlig syra.