
Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktig brunchklassiker! Smörstekt surdegsbröd med grillad Klubbfilé eller "KycklingSteak", avokado, pepparot och äggula.
Så här gör du
Så tillagar du Klubbfilé
Salta och peppra Klubbfiléerna. Grilla eller stek kycklingen i smör ca 4 minuter på varje sida tills den fått ett fint rutmönster alternativt fin stekt yta. Urbenad kycklingklubba är klar vid 70 grader innertemperatur. Låt vila i ca 5 minuter innan Klubbfilén trancheras upp i skivor.
Vispa ihop dressing
Gör dressing genom att vispa ihop majonnäs, Dijonsenap samt citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar
Förbered tillbehören
Tvätta sallad och bryt fina blad till mackan. Riv pepparrot och lägg i en skål. Skiva rödlök och avokado.
Monterna Chicken Steak Sandwich såhär:
Stek brödet gyllene i smör på båda sidor. Lägg på en tallrik. Stryk på dressing. Lägg därefter på salladsblad, skivad avokado och lök och sist skivad Klubbfilé. Toppa med riven pepparrot och lägg sedan äggulan i som i ett ”fågelbo”. Strö gärna över rostad lök och ringla valfri hot sauce på kycklingen. Servera med pommes eller en grönsallad.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris