Kyckling_steaksandwich_1_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

30 min | Enkelt

En riktig brunchklassiker! Smörstekt surdegsbröd med grillad Klubbfilé eller "KycklingSteak", avokado, pepparot och äggula.

Ingredienser

salt och peppar
500 g
majonnäs
45 g
Dijonsenap
25 g
citronsaft och skal från citronerna
1 st
färsk pepparrot, riven
4 st
äggula
2 st
huvudsallat eller isberg
200 g
rödlök, tunt skivad
5 st
avokado, tunt skivad
10 st
skivor levainbröd eller toastbröd
smör till stekning
svartpeppar
valfri hot sauce

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En riktig brunchklassiker! Smörstekt surdegsbröd med grillad Klubbfilé eller "KycklingSteak", avokado, pepparot och äggula.

Så här gör du

Så tillagar du Klubbfilé

Salta och peppra Klubbfiléerna. Grilla eller stek kycklingen i smör ca 4 minuter på varje sida tills den fått ett fint rutmönster alternativt fin stekt yta. Urbenad kycklingklubba är klar vid 70 grader innertemperatur. Låt vila i ca 5 minuter innan Klubbfilén trancheras upp i skivor.

Vispa ihop dressing

Gör dressing genom att vispa ihop majonnäs, Dijonsenap samt citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar

Förbered  tillbehören

Tvätta sallad och bryt fina blad till mackan. Riv pepparrot och lägg i en skål. Skiva rödlök och avokado.

Monterna Chicken Steak Sandwich såhär: 

Stek brödet gyllene i smör på båda sidor. Lägg på en tallrik. Stryk på dressing. Lägg därefter på salladsblad, skivad avokado och lök och sist skivad Klubbfilé. Toppa med riven pepparrot och lägg sedan äggulan i som i ett ”fågelbo”. Strö gärna över rostad lök och ringla valfri hot sauce på kycklingen. Servera med pommes eller en grönsallad.