Friterad_kycklingbrostfile_macka_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Spicy chicken sandwich med jalapenodressing

60 min | Medelsvårt

Friterad krispig kyckling i bröd.
Inspirerad av den amerikanska södern.

Ingredienser

spicy chicken

500 g
filmjölk
40 g
vitvinsvinäger
10 g
salt
10 g
chilipulver
10 g
vitlökspulver
10 g
tabasco

panering

650 g
vetemjöl
20 g
bakpulver
10 g
salt
10 g
chilipulver
10 g
vitlökspulver

jalapenodressing

600 g
majonnäs
40 g
jalapeno inlagd, hackad
10 g
vitlök, riven
5 g
salt

Toppings

10 st
hamburgerbröd av god kvalitet
10 st
krispiga salladsblad
300 g
saltgurka
200 g
rödlök, ringar
2 st
jalapeno, skivade
Till servering: padrones och sötpotatispommes

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Friterad krispig kyckling i bröd.
Inspirerad av den amerikanska södern.

Så här gör du

Spicy chicken
Börja med att banka ut kycklingfiléerna så de är ungefär 1 cm tjocka. Dela på mitten så att bitarna får ungefär samma storlek som ett hamburgerbröd. Blanda ihop filmjölk med vinäger, kryddor och tabasco. Låt kycklingfiléerna marinera i minst 1 timme i kyl men gärna över natten.

Panering
Blanda alla ingredienser. Låt kycklingen rinna av lite innan den paneras ordentligt två gånger.

Fritera i 170-180 graders olja ca 3-5 minuter tills innertemp på kycklingen nått 70 grader. Resultatet blir gyllene krispigt.

Jalapenodressing
Blanda majonnäs med hackad inlagd jalapeno. Riv ner vitlök och salta.

Montering
Klicka på jalapenodressing på hamburgerbrödet. Lägg på sallatsblad och skuren jalapeno. Lägg på den friterade kycklingen och toppa med rödlöksringar och skuren saltgurka.

Servera gärna tillsammans med padrones och sötpotatispommes.