Spicy chicken sandwich med jalapenodressing
Ingredienser
spicy chicken
panering
jalapenodressing
Toppings
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Friterad krispig kyckling i bröd.
Inspirerad av den amerikanska södern.
Så här gör du
Spicy chicken
Börja med att banka ut kycklingfiléerna så de är ungefär 1 cm tjocka. Dela på mitten så att bitarna får ungefär samma storlek som ett hamburgerbröd. Blanda ihop filmjölk med vinäger, kryddor och tabasco. Låt kycklingfiléerna marinera i minst 1 timme i kyl men gärna över natten.
Panering
Blanda alla ingredienser. Låt kycklingen rinna av lite innan den paneras ordentligt två gånger.
Fritera i 170-180 graders olja ca 3-5 minuter tills innertemp på kycklingen nått 70 grader. Resultatet blir gyllene krispigt.
Jalapenodressing
Blanda majonnäs med hackad inlagd jalapeno. Riv ner vitlök och salta.
Montering
Klicka på jalapenodressing på hamburgerbrödet. Lägg på sallatsblad och skuren jalapeno. Lägg på den friterade kycklingen och toppa med rödlöksringar och skuren saltgurka.
Servera gärna tillsammans med padrones och sötpotatispommes.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås