
Kryddstekt kycklingbröst med vinägerstekta morötter, getostcreme och potatisstomp
Ingredienser
Vinägerstekta morötter
Getostcréme
Potatisstomp
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Gott kryddstekt, ekologisk kycklingbröst med krispigt skinn toppar vinägerstekta morötter. Servera med en härlig getostcréme och potatisstomp.
Så här gör du
Krydda kycklingbrösten och stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 7-8 min. Låt skinnet bli gyllene och krispigt.
Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Lägg sedan på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i 100° ugn till 70° i kärntemperatur. Skiva upp kycklingbrösten vid servering.
Potatisstomp
Under tiden kycklingen steks så koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Krossa med en träslev och blanda i smör och gräddfil, salt och peppar.
Vinägerstekta morötter
Skär morötterna i lika stora bitar ca 1 cm. Stek mjuka i smöret på medelhög värme. Avsluta med vinäger som får koka in i rötterna och toppa med persilja, salt och peppar.
Getostcréme
Blanda alla ingredienser till en slät créme med en visp.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris