Kryddstekt-kycklingbröst-med-vinägerstekta-morötter,-getostcreme-och-potatisstomp
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kryddstekt kycklingbröst med vinägerstekta morötter, getostcreme och potatisstomp

min | Enkelt

Gott kryddstekt, ekologisk kycklingbröst med krispigt skinn toppar vinägerstekta morötter. Servera med en härlig getostcréme och potatisstomp.

Ingredienser

1.6 kg
Bosarp kycklingbröstfilé
5 g
krossade fänkålsfrön
2 g
chiliflakes
salt och svartpeppar
smör och olja till stekning

Vinägerstekta morötter

1 kg
skalade morötter
120 g
smör
0.5 dl
vitvinsvinäger (eller sherryvinäger)
20 g
hackad persilja
salt och peppar

Getostcréme

4 dl
kesella
200 g
getost av chevrètyp
salt

Potatisstomp

1.2 kg
skalad mandelpotatis
100 g
smör
2 dl
gräddfil
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gott kryddstekt, ekologisk kycklingbröst med krispigt skinn toppar vinägerstekta morötter. Servera med en härlig getostcréme och potatisstomp.

Så här gör du

Krydda kycklingbrösten och stek på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 7-8 min. Låt skinnet bli gyllene och krispigt.

Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Lägg sedan på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i 100° ugn till 70° i kärntemperatur. Skiva upp kycklingbrösten vid servering.

Potatisstomp
Under tiden kycklingen steks så koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Krossa med en träslev och blanda i smör och gräddfil, salt och peppar.

Vinägerstekta morötter
Skär morötterna i lika stora bitar ca 1 cm. Stek mjuka i smöret på medelhög värme. Avsluta med vinäger som får koka in i rötterna och toppa med persilja, salt och peppar.

Getostcréme
Blanda alla ingredienser till en slät créme med en visp.