Kycklingenchiladas-med-sallad-på-avokado-och-apelsin
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingenchiladas med avokado- och apelsinsallad

min | Enkelt

Enkla, småstarka enchiladas fyllda med kyckling, krossade tomater och paprika. Hettan kommer från hackad jalapeno, som du svalkar av med en fräsch avokado- och apelsinsallad.

Ingredienser

1.3 kg
Kycklingfärs
500 g
gul lök
20 g
vitlök
500 g
krossade tomater
2 g
malen spiskummin
20 g
hackad jalapeno
100 g
hackad röd paprika
20 st
tortillabröd
300 g
riven ost
spar ost till gratinering
salt

Sallad med avokado och apelsin

300 g
avokado, urkärnade
300 g
apelsinfiléer
20 g
limejuice
200 g
romansallad
salt och svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Enkla, småstarka enchiladas fyllda med kyckling, krossade tomater och paprika. Hettan kommer från hackad jalapeno, som du svalkar av med en fräsch avokado- och apelsinsallad.

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°. Finhacka löken och vitlöken. Stek kycklingfärsen och blanda ner löken, chilin, paprikan och stek ytterligare några minuter, tillsätt sedan krossade tomater.

Koka ca 15-20 min och krydda, smaka av. Låt kallna. Lägg blandningen i mitten på brödet, strö på rikligt med ost och rulla ihop. Räkna 2 bröd per person.

Obs! Detta går bra att förbereda dagen innan. Toppa med mer ost och baka i ugnen på bleck ca 20 min. i 150°.

Sallad med avokado och apelsin
Plocka salladen och skölj. Blanda med avokado, apelsiner till en grov sallad.Toppa gärna med persilja och koriander. Salta och peppra.