Kycklinggulasch
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Klassisk kycklinggulasch

min | Enkelt

Ett klassiskt recept på kycklinggulasch för storkök och skolor.

Ingredienser

1 kg
kycklingfärs
200 g
gul lök
50 g
vitlök
3 st
morötter
4 st
stjälkar blekselleri
3 st
röda paprikor
0.5 dl
paprikapulver
6 dl
krossade tomater
2.5 l
kycklingbuljong
2 tsk
kummin
salt och peppar
persilja
créme fraiche
olja till stekning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ett klassiskt recept på kycklinggulasch för storkök och skolor.

Så här gör du

Hetta upp oljan och bryn färsen till den får lite färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök.

Morot och blekselleri i slantar och röd paprika skuren i mindre bitar. Låt fräsa med i några minuter.

Pudra på paprikapulver och häll sedan på de krossade tomaterna, buljongen och kummin. Låt småputtra i ca 10 minuter och smaka av soppan med salt och peppar.

Strö hackad persilja över och servera eventuellt med en klick crème fraîche.