Kycklingfärs_Chilli_con_Pollo_grund
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris

45 min | Enkelt

Denna klassiska chili con pollo har mycket smak och gör sig utmärkt med ris. Nyttigt och populärt i många sammanhang.

Ingredienser

1.3 kg
Kycklingfärs
2 g
cayennepeppar
4 g
spiskummin
25 g
chipotlepasta
3 g
rökt paprikapulver
1 g
malen nejlika
4 g
timjan
400 g
gul lök
30 g
vitlök
100 g
röd paprika
20 g
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 dl
olivolja
10 g
socker
500 g
blandade bönor, avrunna
limeklyftor
tortillabröd

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna klassiska chili con pollo har mycket smak och gör sig utmärkt med ris. Nyttigt och populärt i många sammanhang.

Så här gör du

Finhacka lök och vitlök och stek kycklingfärsen på hög värme. När färsen börjar ta färg så tillsätt lök och vitlök samt kryddor och tillsätt tomatpuré, stek ytterligare någon minut.

Blanda ner krossade tomater och sjud ca 30 min. Blanda i bönor, koka upp och smaka av salt. Servera med nykokt ris, tortillabröd, gräddfil och limeklyftor.