Pastagratäng med kycklingfärs
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En enkel pastagratäng gjord med den klimatsmarta kycklingfärsen. Perfekt för skolköket.
Så här gör du
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen gyllenbrun. Tillsätt chilipulver, hackad lök och tomater. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente och spola kall under rinnande vatten. Lägg köttfärssåsen i en eldfast form.
Blanda pastan med ostsåsen och fördela ovanpå. Grädda i 225° C till gratängen fått en fin färg och servera rykande varm med lite hackad persilja ovanpå.
(I detta recept kan man även använda rå kycklingfärs som då måste stekas först.)
Kronfågels kycklingfärs är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingklubba Osso Buco med risotto milanese
Tonkatsu på kycklingfilé med kålsallad och svamp
Korean Fried Chicken med gochujangsås
Krispig kycklinglårfilé i varm svampbuljong, svampmajonnäs och dragon
Kycklingtacos med kålsallad och jalapeñomajonnäs
Kycklinglårfilé med rostad blomkål och currymajonnäs
Stekt kycklingbröst med rödbetor, kapris och potatispuré
Klubbfilé med surkål, kycklingbacon och senapssås