
Pastagratäng med kycklingfärs
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En enkel pastagratäng gjord med den klimatsmarta kycklingfärsen. Perfekt för skolköket.
Så här gör du
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen gyllenbrun. Tillsätt chilipulver, hackad lök och tomater. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente och spola kall under rinnande vatten. Lägg köttfärssåsen i en eldfast form.
Blanda pastan med ostsåsen och fördela ovanpå. Grädda i 225° C till gratängen fått en fin färg och servera rykande varm med lite hackad persilja ovanpå.
(I detta recept kan man även använda rå kycklingfärs som då måste stekas först.)
FLER RECEPT

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris